cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

El Suprem ratifica que Joan Puig no va cometre cap delicte quan entrà a la piscina de Ramírez

La Sala penal del Tribunal Suprem ha ratificat en una resolució feta pública ahir que la irrupció del diputat d'ERC Joan Puig en la piscina del periodista Pedro J. Ramírez, situada en el domini públic de Son Servera, pot ser constitutiva d'una falta d'amenaces, però no de delicte. Així, rebutja el recurs presentat pel responsable del diari El Mundo contra la decisió del magistrat Joaquín Giménez, instructor de la causa, que el mes d'abril ja dictà que «l'acte violent o d'intimidació» en qual pogué incórrer Puig no revestia «prou entitat». La Sala remetrà les actuacions al jutjat de Manacor. Puig s'enfrontarà a un judici de faltes per coacció, recollit en l'article 620 del Codi Penal, que estableix penes de multa de 10 a 20 dies. Segons la resolució, Ramírez considerà que es pretenia violar el seu dret a la llibertat d'expressió. Però la Sala destaca que aquesta violació no s'ha produït «per més que se n'invoqui la condició de director d'un diari nacional», perquè la intenció era «reivindicar un dret suspès», el gaudi d'una zona de domini públic. «Qüestió diferent és que la notorietat del querellant potenciï la naturalesa reivindicativa, però això és aliè a l'acció» del diputat d'ERC.

Ramírez al·legà també la desproporció entre el nombre de persones que entraren en la «seva» propietat i les que la protegien. Sobre aquesta qüestió la Sala constata que «al lloc dels fets es va disposar un servei de precaució integrat per guàrdies civils, la intervenció dels quals no va ser necessària per reduir la tensió».

L'advocat Josep de Luis, que defensa els acusats per Ramírez, assegurà que «aquest acte ha d'afectar necessàriament l'assumpte del jutjat d'instrucció 4 de Manacor, perquè si Puig no va cometre cap delicte tampoc no ho pogueren fer els seus companys. I això sense oblidar que alguns d'ells patiren lesions greus, fins i tot amb costelles rompudes, a conseqüència de l'actució dels agents de la seguretat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.