algo de nubes
  • Màx: 19.41°
  • Mín: 9.02°
19°

Antich posa traves a les opcions que no passin per Son Espases

El Bloc i part del PSIB insisteixen a canviar la ubicació del macrohospital

99836
Moragues i el president Antich arriben a la seu del PSIB.

A un dia per a que el Govern doni a conèixer quina és la ubicació definitiva del futur hospital de referència, el president Francesc Antich veu complicacions a totes les alternatives a Son Espases que li proposen els seus socis del Bloc i una part del seu partit, encapçalada per la presidenta del Consell, Francina Armengol.Tot i que la decisió no està presa, després de la reunió que mantingué ahir el president Antich amb Armengol i els líders del Bloc, tot sembla indicar que la decisió que es farà pública demà serà la de Son Espases.

Això és el que es desprèn de la trobada mantenguda ahir a la seu del PSIB entre el propi Antich; Armengol; el conseller de Presidència, Albert Moragues; la consellera insular del Territori, Maria Lluïsa Dubón (PSIB); la vicepresidenta i consellera insular de Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró (Bloc); el tinent de batle de Palma, Eberhard Grosske (Bloc); i el líder del Bloc, Biel Barceló. Els representants del Bloc i, sobretot, Armengol, intentaren fer veure al president els inconvenients de mantenir l'emplaçament de Son Espases i els avantatges de determinades 'terceres vies'. Tot i que no hi ha unanimitat ni dins el Bloc, l'opció de Son Pons "al final de Via Asima, entre el Camí dels Reis i la carretera de Sóller" és la que es planteja com a única alternativa viable a la ubicació actual.

Però Antich tampoc veu clara aquesta opció, per les dificultats de tipus urbanístic, que suposa el canvi de qualificació d'un terreny rústic, i jurídic, que implica traslladar-hi el projecte de Son Espases sense canviar la concessió. Des de les àrees del Govern favorables a Son Espases també es ressalta com un inconvenient que hi visqui gent. L'opció de Son Hugo es desestima per cara; la de Son Fontet, per l'orografia; i la de Son Dureta, pels inconvenients sanitaris que planteja.Amb la reunió d'ahir, les pressions a Antich no acaben. I avui continuaran els contactes. Els contraris a Son Espases només tenen un dia per tombar una balança que sembla inclinada vers un altre costat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.