algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
18°

Mor a 53 anys Tomeu Ferrer, antic regidor nacionalista i historiador

El conegut veí de Manacor finà diumenge d'una sobtada malaltia

Diumenge va morir a Manacor l'exregidor nacionalista de l'Ajuntament, historiador i escriptor Tomeu Ferrer Garau. El polifacètic i conegut veí de Manacor va morir a 53 anys d'edat a causa d'una sobtada malaltia.Ferrer va viure de manera molt intensa la vida política del seu municipi en primera i segona línia; també fou un destacat activista i s'involucrà en diferents causes de la vida social i política de la capital del Llevant. Fou regidor del CDI i el 1991 es presentà com a cap de llista pel PSM a l'Ajuntament de Manacor. Aleshores el seu partit entrà a l'equip de govern municipal i Ferrer fou tinent de batle i regidor delegat d'Urbanisme en el mandat en què el batle fou Jaume Llull.

Posteriorment, ja l'any 2002, Tomeu Ferrer s'afilià a Esquerra Republicana de Catalunya i des de 2005 era president de la secció local d'Esquerra-Manacor.En el seu vessant com a escriptor i historiador va publicar Tal com m'ho contaren, un anecdotari de Manacor en què Ferrer explica detalls de la intrahistòria de la seva ciutat natal, un lloc que ell estimava i del qual era difícil treure'l. Així ho explicava ahir el president d'Esquerra-Illes i amic de Ferrer, Joan Lladó: «Era mal de fer treure'l de Manacor», apuntà el dirigent nacionalista. S'ha de destacar que com a bon manacorí va fer feina a la indústria de les perles. Així mateix, Tomeu Ferrer va escriure la biografia El Samsó mallorquí i va fer també la seva particular aportació a la Guerra Civil amb el llibre Vint dies de guerra. Casat i amb un fill i una filla, Ferrer fou un aferrisat seguidor del Barça i en els darrers anys col·laborà en la revista Cent per Cent.

L'enterrament al cementeri municipal de Son Coletes i el funeral per Tomeu Ferrer a l'església de Sant Pau se celebraren ahir horabaixa amb l'assistència de familiars, amics i dirigents de diferents partits polítics de Manacor.S'ha de recordar que l'Ajuntament de Manacor va decidir suspendre el ple ordinari de la corporació que havia de tenir lloc ahir vespre i l'ajornà fins al proper dilluns, dia 8 de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.