nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

Antich lloa el premi Paulí Buchens i la figura de l'exbatle de Ciutat

El president assistí a l'entrega de la setena edició dels guardons

«Vull donar l'enhorabona a la Fundació Actilibre i al Grup Serra per l'empenta al premi Paulí Buchens. Buchens va ser una persona que va estimar Mallorca i ho demostrà per mitjà dels diferents càrrecs que exercí». Amb aquestes paraules tancava el president del Govern, Francesc Antich, l'acte d'entrega del premi Paulí Buchens, que en la seva setena edició va recaure en Jorge Juan López, de la Corunya, pel seu treball Projecte de marquèting hoteler a Ribadeo. Hotel Beiramar.

La resta d'institucions també volgueren donar suport al premi en honor de Buchens. Així, acompanyaren la seva viuda, Paula Mir i el seu fill Paulí, la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar; el delegat del Govern, Ramon Socias; la president del Consell de Mallorca, Francina Armengol; la batlessa de Palma, Aina Calvo, i el conseller de Turisme, Francesc Buils, entre d'altres familiars i amics de qui va ser batle de Ciutat (1976-1978), president del Foment del Turisme de Mallorca i vicepresident del Grup Serra.

Florencio Arnán recordà que el guardó sorgeix de la col·laboració entre la Fundació Actilibre, que presideix, i el Grup Serra. Es reconeix el millor projecte o cas pràctic presentat com a treball final al curs pràctic d'expert universitari en turisme i màrqueting que imparteix la Universitat nacional a Distància (UNED). Enguany, el premi que entrega en el mateix acte la Conselleria de Turisme al millor projecte turístic, quedà desert.

No hi faltaren les emotives paraules del president-editor del Grup Serra, Pere A. Serra, que recordà «aquell homenot, com deia Josep Pla, referit tant al físic com a la intel·ligència. Buchens era un cervell complet». Demanà a Arnán que difongui aquest guardó més enllà de les Illes, a Espanya i a l'Amèrica Llatina, «perquè s'ha de reconèixer a Buchens que era d'una intel·ligència enorme, amb un amor i una amistat com se'n veuen poques vegades. Un mallorquí d'arrel, de bon de veres», afegí.

Després que el president de la Fundació Actilibre lliuràs el premi a Jorge Juan López, Calvo li féu entrega de l'escultura d'un foner balear en nom de l'Ajuntament de Palma. Antich destacà del guanyador la seva intenció que el projecte que ha realitzat tengui continuïtat i no sigui una iniciativa puntual. I, en aquest sentit, ho relacionà directament amb l'actualitat turística, que necessita projectes a mig i llarg termini d'acord amb la línia en la qual vol fer feina el Govern, juntament amb els empresaris i els grups socials. «Us vull animar a continuar treballant així, perquè tots hi guanyam», afirmà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.