nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els binissalemers gaudiren d'una nova edició de la Festa del Vermar

El bon temps acompanyà la fira, en què el raïm i el vi tornaren a ser els protagonistes

58908
Els vermadors s'esforçaren de valent per treure el most.

J.SAMPOL Binissalem.
El bon temps que féu ahir dematí convidà els binissalemers a viure l'esperada Festa del Vermar, celebració que va posar punt final a 15 dies d'actes al poble de Binissalem. Com sempre, el raïm i el vi en foren els protagonistes. Així, el dematí començà amb la rebuda de les autoritats davant l'ajuntament, on el batle del municipi, Jeroni Salom, rebé el president del Govern balear, Francesc Antich; Dolça Mulet, consellera de Cultura del Consell; el batle d'Inca, Pere Rotger, i els batles de Lloseta i Selva, Bernat Coll i Joan Rotger, entre d'altres.

Després, l'església de Santa Maria de Robines acollí la missa solemne i, seguidament, la plaça s'omplí de gent per gaudir del concurs de raïm. Els guanyadors d'aquest concurs, que premia l'exemplar de més pes, foren Joan Reus en la categoria de local, amb un raïm de 3'1 quilos, i Ramon Garcia de Consell, que s'endugué el primer premi amb un exemplar de 4'1 quilos. Una vegada acabat el concurs, els vermadors començaren a trepitjar el raïm per obtenir el primer most i oferir-lo a la Mare de Déu de Robines.

A continuació fou el torn dels gegants de Binissalem, Jaume i Aina, que acompanyats pels xeremiers, ballaren per a tota la gent que es congregà a la plaça. A més, tant Jeroni Salom com Francesc Antich delectaren el públic amb una glosa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.