algo de nubes
  • Màx: 19.14°
  • Mín: 9.02°
18°

L'OCB demana al Govern un esforç econòmic en política lingüística

Martí recorda el compromís electoral el Dia europeu de les llengües

Amb motiu del Dia europeu de les llengües, l'Obra Cultural Balear recordà ahir a tots els partits que formen l'actual Govern autonòmic els seus compromisos electorals sobre la plena normalització lingüística de l'ús del català en tots els àmbits de la societat de les Illes Balears.Perquè això sigui possible cal que l'Executiu augmenti la partida que el pressupost del 2008 destinarà a Política Lingüística, segons informà Tomeu Martí, portaveu de l'entitat.

«El mes d'octubre, quan els pressuposts de la comunitat es presentin al Parlament, ja sabrem si els actuals governants de les Illes creuen, o no, en la necessitat de prestigiar socialment la llengua pròpia, el català», digué Martí.

Per a l'Obra Cultural Balear, «per normalitzar la llengua no basta omplir-se la boca amb discursos carregats de bones intencions. Sinó que falta que l'Administració hi destini recursos econòmics».

«Durant la legislatura anterior el pressupost que el PP atorgà a Política Lingüística fou irrisori si es compara amb els pressuposts que hi destinaren altres comunitats autònomes de l'Estat espanyol amb llengües pròpies com són Galícia, Astúries o el País Basc», digué Martí.D'altra part, el president de l'OCB i el mateix Martí es reuniren ahir amb la consellera d'Interior, María Àngeles Leciñena, per parlar sobre l'ús del català a l'Administració autonòmica.

L'OCB fou l'única entitat que ahir se'n cuidà de recordar que se celebrava el Dia europeu de les llengües, una data que es creà per fomentar el multilingüisme i donar a conèixer la diversitat lingüística d'arreu del món.Tanmateix, a les Balears, aquesta celebració passà desapercebuda i no hi hagué cap institució que organitzàs cap acte ni activitat per donar a conèixer les diferents realitats lingüístiques.Es perdé, per tant, una oportunitat per mostrar la nova realitat lingüística de les comunitats de nouvinguts residents a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.