nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

El Servei d'intèrprets de llengua de signes assisteix quasi 200 usuaris

En el primer any de funcionament han realitzat 1.650 actuacions

El Servei d'intèrprets de llengua de signes del Consell ha beneficiat més de 190 persones de Mallorca. En el seu primer any de funcionament s'han realitzat un total de 1.651 actuacions.

L'Institut de Serveis Socials compta des del mes de novembre del 2005 amb aquest servei d'interpretació de signes adreçat a les persones amb discapacitat auditiva.

El servei està format per dues intèrprets que acompanyen les persones amb discapacitat auditiva per tal que aquestes puguin comunicar-se sense dificultats en els seus tràmits administratius, mèdics, judicials, etc.

Aquesta iniciativa garanteix el dret de les persones sordes a poder-se comunicar en la seva llengua en qualsevol àmbit, fomentant així la igualtat d'oportunitats. En el primer any de funcionament s'han atès més de 190 persones i s'han realitzat fins a 1.651 serveis, dels quals 1.496 s'han fet a Palma i 155 a la Part Forana.

A Mallorca hi ha 4.240 persones que pateixen algun tipus de discapacitat auditiva, fet que suposa que gairebé 5 de cada 1.000 ciutadans són sords.

Per la tipologia de servei, els més sol·licitats són els serveis mèdics (amb un total de 314 actuacions), seguits de l'ajuda a les gestions administratives públiques (267 ), ajudes a la comprensió escrita (101) o les interpretacions de cridades telefòniques (112). En aquest sentit, també destaquen les demandes les gestions amb empreses privades (82) i els serveis bancaris i judicials (74 i 57, respectivament).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.