algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

Antich estudia fer l'hospital a Son Hugo sense canviar la concessió

Els socialistes asseguren que «va de veres», encara que es perceben divisions

70696
Els terrenys localitzats per Grosske es troben devora el polígon de Son Castelló i el camí dels Reis.
| Teresa Ayuga

El Govern estudia si és possible traslladar l'hospital de referència a la finca de Son Hugo sense haver d'adjudicar de nou les obres i, per tant, sense necessitat de convocar un nou concurs. Aquest és, ara per ara, el principal element que condiciona la viabilitat de la 'tercera via', com es coneix ja el solar ubicat entre l'hipòdrom de Son Pardo, les piscines de Son Hugo i el polígon de Son Castelló. L'Executiu analitza jurisprudència i antecedents de casos similars per valorar, amb tots els elements possibles, l'opció de negociar amb les empreses adjudicatàries —liderades per FCC i Dragados— un canvi d'ubicació sense modificar la concessió. L'operació hauria d'evitar també possibles recursos de les empreses que perderen el concurs.

Si no es pogués canviar la ubicació amb aquestes condicions, Son Hugo perdria opcions perquè els terminis s'allargarien. En canvi, si el Govern acabàs optant per aquest solar, Cort i el Consell col·laborarien per facilitar terrenys i agilitar tràmits.

Al marge d'això, el Govern també està localitzant els propietaris privats dels terrenys i estudia si la ubicació d'un hospital devora d'un polígon pot vulnerar alguna normativa sanitària.Tot i això, l'Executiu continua mantenint com a primera opció la ubicació de Son Espases. Però si fins ara la 'crisi de Son Espases' havia aconseguit erosionar la confiança entre els integrants del Pacte, l'aparició de la 'tercera via' en una executiva del PSIB i el fet que fos Francina Armengol qui la plantejàs ha traslladat el malestar a l'interior de la formació.Al marge que s'hagin conegut les crítiques contra dirigents socialistes com el conseller de Salut, s'ha visualitzat clarament la divisió interna dels socialistes. Alguns, fins i tot, han volgut veure-hi una pugna Armengol-Antich.

Per contra, qui més aplaudeix la 'tercera via' és el Bloc. El seu líder, Biel Barceló, destacà els avantatges del solar respecte del de Son Espases i espera que no sigui «cap globus sonda». Des del PSIB no trigaren a advertir-li que l'opció de Son Hugo no és «cap cortina de fum». El seu portaveu parlamentari, Antoni Diéguez, reiterà que el Govern exhaurirà totes les vies possibles perquè no es faci l'hospital a Son Espases. UM, en canvi, manté que donarà suport a qualsevol «solució racional» i ràpida perquè l'hospital és la «màxima prioritat» per ells. Amb tot, segons Tomeu Vicens, «cal que no es retardi la decisió», que «deixem de confondre i d'embullar» i que es doni «una solució als pacients».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.