algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Una processó commemorarà els 400 anys del miracle del Sant Crist

Devots i penitents recorreran la ciutat el proper 29 de setembre

El pròxim dissabte 29 de setembre es compliran 400 anys del miracle de la venerada imatge del Sant Crist que, segons una acta notarial, va suar durant tres dies a l'interior de l'església de l'hospital. El local on va tenir lloc l'esdeveniment és actualment el saló parroquial de Santa Maria la Major. Segons una investigació, fa 400 anys el recinte es va tancar per evitar suspicàcies i, tot i així, el Sant Crist va continuar suant abundantment.

Amb motiu d'aquest aniversari, la Junta de la Confraria del Sant Crist ha convocat tots els confrares de la capital del Raiguer a una processó commemorativa, que s'iniciarà a les 21.00 hores del dissabte 29 i que s'espera que sigui massiva.

Abans de la processó, el bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, presidirà una missa a la parròquia de Santa Maria la Major. El recorregut serà idèntic al del Divendres Sant i hi podran participar tant penitents amb vestit de natzarè com ciutadans corrents.

Els actes de commemoració inclouran una mostra al Centre d'Exposicions d'Inca, que estarà oberta fins al pròxim 30 de setembre i que inclourà ornaments i una història fotogràfica de la figura del Sant Crist. Un altre dels actes al qual es preveu gran assistència és el menjar de germandat del dissabte 6 d'octubre.

Al llarg de l'any 2008, les activitats continuaran amb la presentació d'un llibre sobre la història de la figura del Sant Crist i l'actuació de l'Orquestra Simfònica de Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.