algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

L'OCB visitarà dilluns a Madrid la Secretaria d'Estat de Seguretat

Martí: 'Els agents han d'atendre els catalanoparlants sense complexs'

Una delegació de l'Obra Cultural Balear es desplaçarà dilluns a Madrid per entrevistar-se amb un representant de la Secretaria d'Estat de Seguretat per tractar el tema dels drets lingüístics entre els membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat.D'aquesta manera, Madrid es fa ressò de la petició que la setmana passada féu l'OCB perquè el director general de la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, els rebés.

«Estam satisfets que aquest organisme, depenent del Ministeri d'Interior, hagi accedit a rebren's. La cosa ideal, però, seria que ens rebés el mateix Mesquida», digué Tomeu Martí, portaveu de l'entitat.

Els membres de l'OCB transmetran als representants de la Secretaria d'Estat de Seguretat que «facin una crida a tots els agents de la Guàrdia Civil perquè atenguin, sense complexos, tots aquells ciutadans que utilitzin alguna de les llengües oficials de l'Estat».

«És evident que el cas de Saïda Saddouki ha remogut moltes consciències en qüestions lingüístiques, nosaltres, però, no anam a Madrid a retreure res ni a aclarir què ha succeït en cadascun dels casos d'agressions lingüístiques que han tengut lloc a les Balears», explicà Martí. «El que volem és que els agents i Mesquida mateix, com a mallorquí i catalanoparlant que és, prenguin consciència de la necessitat que tenen els parlants de llengües minoritzades de l'Estat de poder exercir els seus drets lingüístics», assegurà el portaveu de l'OCB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.