algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La Sala establirà un calendari per netejar els boscos i zones verges

A cala Mesquida els voluntaris recolliren més de 200 bosses de fems

L'Ajuntament de Capdepera posarà en marxa un servei de vigilància i control de les zones de garriga i més verges de la costa per tal d'evitar la proliferació de deixalles i les acampades establertes de manera incontrolada. També s'establirà un calendari, amb els voluntaris de Protecció Civil del municipi, per tal d'habilitar uns determinats dies al mes per fer unes batudes de neteja. Però en la jornada d'ahir més de 200 bosses de fems i restes de tot tipus fou el que recolliren mig centenar de voluntaris del municipi per les garrigues, pel torrent i per les dunes de cala Mesquida, durant la jornada de neteja organitzada per l'Ajuntament de Capdepera, que durà tot el matí d'ahir.

Els voluntaris formaren quatre grups per poder abraçar tota la zona de neteja, així alguns s'encarregaren de netejar la part més allunyada de la costa i la resta de grups es distribuïren per les dunes i el torrent. També és netejaren sis o set punts d'acampada incontrolats que acumulaven un bon nombre de deixalles. La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament gabellí, Maria Orts, volgué destacar i agrair la participació desinteressada d'un bon nombre de voluntaris que van voler acostar-se fins a cala Mesquida, per ajudar a la neteja del torrent i de tota la zona dunar. Orts assenyalà que «la gent que ha vingut a netejar està conscienciada que s'ha de mantenir net el nostre paisatge».

«Entre les restes trobades hi ha tot el que pugueu imaginar, tendes de campanya, mantes, banyeres, menjar podrit, cadires, llaunes, matalassos, etcètera», assenyalava un dels veïns del poble que havia col·laborat amb la neteja. Al migdia i després de una intensa jornada dedicada en benefici del medi ambient i del municipi de Capdepera, un bona paella per a tots els voluntaris conclogué la diada de neteja que d'ara en endavant quedarà establerta d'una manera diferent per tenir un major control sobre les deixalles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.