nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Unes 300 persones protestaren contra Son Espases al Consolat

Amb crits de «traïdors» reclamaren a Antich que renunciï a fer aquest projecte

103096
La protesta, que fou molt intensa, reuní nombrosos veïns de la Real i també representants del monestir, com el pare March (dreta).

Unes 300 persones es concentraren ahir davant el Consolat de Mar per mostrar el seu rebuig a la construcció de l'hospital de referència a Son Espases. El nou Govern del Pacte, que sospesa tornar a reprendre les obres de l'hospital en el mateix punt on les deixà l'anterior executiu del PP, hagué de suportar ahir la seva primera protesta en contra.Els manifestants, entre els quals es varen poder veure càrrecs intermedis del Govern i del Consell o dirigents de les formacions integrades al Bloc "PSM, EU-EV i Esquerra", varen cridar «traïdors, traïdors» contra els integrants del Govern que, abans de les eleccions, havien promès a canviar l'emplaçament de l'hospital pel de Son Dureta. En alguns rostres es percebia la decepció dels qui se senten traïts.«Si continuàssiu el delicte de Son Espases seríeu tan delinqüents com els qui el començaren» o «Son Espases: via lliure a la corrupció» es podia llegir en les pancartes d'una concentració gairebé improvisada, que portava per lema «No ens decebeu».

«Dignitat», «Salvem La Real» o «Qui estima Mallorca no la destrueix», foren lemes repetits pels concentrats, que tancaren amb un llarg aplaudiment la lectura d'un manifest en el qual s'exigia «valentia», «seny» i «coherència» als nous governants i en el qual es deixava clar als partits del Govern que «si continuen per aquí no ens trobaran com a amics».«No només volíem un canvi polític, volíem un canvi d'actitud», s'assegurà en el document llegit per la jove Núria Llabrés, de Salvem la Real, qui advertí que Son Espases, recalcà, és «un crim», pel risc d'inundació que, segons la Plataforma, té l'emplaçament.

La seva portaveu, Aina Calafat, afirmà que la zona canalitza aigua d'un centenar d'hectàrees i en pot acumular fins a set tones amb pluja forta.Entre els assistents es pogué veure el secretari general del PSM de Palma, Tomeu Carrió; el secretari general de les joventuts del PSM, Antoni Noguera; el dirigent d'Esquerra, Cecili Buele; el càrrec d'EU, Toni Sancho, o l'exconsellera Margalida Rosselló. També hi havia el portaveu del GOB, Miquel Àngel March; el secretari general de CCOO, Josep Benedicto, el vicepresident de l'OCB, Tomeu Martí; el dirigent de Lobby per la Independència, Jaume Sastre, o la presidenta de la Federació de Veïns, Rosa Bueno. Escriptors com Llorenç Capellà o Biel Florit, artistes com Miquel Àngel Llonovoy o el capellà Joan Francesc March.La protesta no fou convocada només per Salvem la Real, també hi havia la de les Fontanelles, la de Ca'n Vairet o la que s'oposa a l'entrada del gasoducte pel Carnatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.