algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
33°

«Els ajuntaments cercarem un pacte local i major autonomia»

Joan Ferrà fou nomenat president de la Federació d'Entitats Locals

Joan Ferrà, batle socialista de Puigpunyent, va ser nomentat ahir nou president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes (FELIB), amb el consens de tots els partits que la componen. Ferrà explicà que des del seu nou càrrec cercarà «un pacte local» amb l'Associació de Municipis de les Illes Balears (AMIB) "constituïda per consistoris del PP" per «unificar» tots els ajuntaments de les Balears i tenir així més força a l'hora de negociar els interessos municipals.

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, assistí a l'assemblea general constituent de la FELIB, durant la qual Ferrà va ser triat president per 49 vots a favor i 1 abstenció. Cal recordar que la Federació, creada l'any 1989, la integren tots els municipis i consells insulars que voluntàriament decideixen associar-s'hi per a la defensa i promoció de l'interès general i l'autonomia local.

El batle de Puigpunyent expressà la seva intenció de lluitar per aconseguir major autonomia local, la simplificació burocràtica i la igualtat entre les administracions. En aquest sentit, assenyalà que els problemes dels municipis «són molt semblants» i des de la unitat, o «mancomunitat», es podria donar resposta comuna a qüestions com el finançament, els tràmits burocràtics, el pagament de taxes o la recollida de residus. Per altra banda, recordà que els consistoris no estan prou dotats ni en competències ni en finançament per solucionar els problemes dels ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.