nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La inversió estrangera en el sector immobiliari a Balears ha caigut un 34%

Per contra, els illencs feren operacions fora per valor de 128'65 milions el 2006

65864
Tot i l'increment dels preus, el sector immobiliari continua sent rendible per a les inversions.

Balears ha deixat de resultar tan atractiva com fa alguns anys per als capitals estrangers que inverteixen en el sector immobiliari. Així, el 2006 s'hi registraren operacions de fins a un valor de 84'18 milions d'euros, fet que representa un descens del 34'1 per cent respecte de l'any anterior.Tot i així, els recursos invertits en immobles a Balears representaren un 86'4 per cent del total dels recaptats a l'exterior.

Els europeus continuaren copsant la majoria d'operacions immobiliàries a les Illes.Els alemanys representaren un 25'3 per cent del total; els suïssos, el 13'8 per cent i els britànics, un 10'7 per cent. El president dels promotors de Balears, Gabriel Oliver, afirma que la tendència al descens en la compra d'habitatges per part d'estrangers es percep des de fa prop de tres anys. L'atribueix a la manca d'oferta d'habitatge nou, «no podem competir amb altres comunitats autònomes que construeixen promocions amb 1.500 pisos al costat d'un camp de golf».

En canvi, les inversions dels residents a Balears cap a l'exterior han augmentat. El 2006 es comptabilitzà un import total de 128'65 milions d'euros. La xifra representa un 34'9 per cent del capital regional invertit a fora, mentre que el 2005 no representava més del 3'6 per cent.La rendibilitat de l'habitatge és encara força superior a la d'altres inversions, tot i que comença a moderar-se el ritme de creixement dels preus immobiliaris. Així, s'estima que l'any 2006 a Balears la rendibilitat d'invertir en habitatge era de l'11'5 per cent i en el conjunt de l'Estat, del 10'4 per cent. Només fer-ho en renda variable, en l'IBEX 35, era més rendible; mentre que la inversió en deute públic oscil·lava entre el 3'6 i el 3'8 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.