algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Madrid aprova avui el conveni viari que durà 560 milions d'inversió a Balears

Foment el signarà amb els consells i el 60% dels doblers aniran als accessos a Palma

El Consell de Ministres aprovarà avui el nou conveni de carreteres, que firmarà el Govern central amb els consells insulars i que suposarà una inversió estatal de més de 560 milions d'euros en deu anys a les infraestructures viàries de les Illes.431 milions s'invertiran a Mallorca, la majoria per millorar els accessos a Palma.Així ho anuncià ahir el president de l'Executiu balear, Francesc Antich, de visita a Menorca, una de les illes «més beneficiades» per l'acord, perquè «havia estat la gran oblidada en matèria de carreteres amb l'anterior Executiu autonòmic», advertí el president.Amb l'aprovació, avui, del Conveni es complirà l'anunci fet pel president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, en la reunió que mantingué amb Antich el dos d'agost a Palma. El cap de l'Executiu balear qualificà ahir la notícia d'«extraordinària», perquè «posa de manifest que es van complint els compromisos que Madrid ha anat adquirint amb el nou Govern de les Illes Balears».

Antich recordà que ara serà el Ministeri de Foment que signarà el conveni amb cada un dels consells insulars i recalcà que l'acord negociat ja la passada legislatura suposa un «avanç substancial» perquè ascendeix a més de 560 milions d'euros, enfront dels 206 milions del conveni anterior, firmat l'any 2004 pels dos governs "l'autonòmic i el central" del PP. Dels més de 560 milions d'euros prevists en el nou conveni, 431 milions s'invertiran a Mallorca, 69 a Menorca i 69 més a Eivissa i Formentera.A Mallorca, a més dels 431 milions estatals, el Consell n'hi invertiria 254 més també en 10 anys. L'acord prioritza totes les obres de millora dels accessos a Palma, que suposaran una inversió de 294 milions, el 60% del total d'obres que ha de finançar Foment i el 12 per cent de les que ha de pagar la institució insular.

Una de les actuacions prioritàries pel Consell és el tercer carril de la via de cintura fins a Gènova, pressupostada en 14'6 milions d'euros i que es podria començar l'any vinent. També es millorarà l'accés a la via de cintura des de l'autopista de l'aeroport i la sortida de la via de cintura a la carretera de Manacor. Tot i que es preveu una partida de més de cent milions, el segon cinturó només es faria si així ho indicàs un estudi de mobilitat previ. En el cas de Menorca, un terç dels 69 milions es destinarà al desviament de la carretera general al seu pas pel centre urbà de Ferreries. La presidenta de Menorca, Joana Barceló, destacà que amb el nou acord la seva illa rebrà el que li pertoca, un 12'11% del total, mentre que l'anterior conveni hi assignava només un 1'95%.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.