nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Cort dóna les llicències d'activitat als col·legis del Parc Bit set dies abans de decidir si es concertaran

El Govern no ha aclarit si els donarà subvencions però l'Stei ja amenaça que si ho fa s'hi enfrontarà

L'Ajuntament de Palma concedí ahir la llicència d'activitats a les escoles del Parc Bit. Fou demanada per la «Fundació Educació i Família», entitat que gestionarà aquests col·legis i que està vinculada a l'Opus Dei. La concessió d'aquesta llicència és el darrer tràmit requerit perquè aquests centres puguin exercir ensenyament i per tant sol·licitar al Govern la possibilitat de ser concertades. Això és rebre subvenció pública i acollir-se al decret que regula l'admissió d'alumnat i que, en teoria, ha d'evitar discriminacions de qualsevol tipus i facilitar l'escolarització de tots els nins.

Curiosament, la secretària general del sindicat Stei, Neus Santaner, manifestà ahir que la setmana que ve hi ha prevista la reunió de la Comissió de Concerts, un òrgan consultiu que, tot i no ser vinculant, representa la darrera passa que la Conselleria ha de realitzar abans de decidir quines escoles compleixen els requisits per poder rebre finançament, entre els quals, és obligatori que un centre, per descomptat, tingui la llicència d'activitats pertinent. Precisament l'Stei presentà a finals de juliol un contenciós administratiu contra els concerts als centres del Parc Bit, concedida per l'exconseller d'Educació i Cultura del PP Francesc Fiol que autoritzava els tres centres a implantar el conegut com a «Decret de trilingüisme», per al curs 2007-2008, i els feia constar dins la xarxa d'escoles sostingudes amb fons públics abans que, aquestes, gaudissin de l'esmentat permís d'activitats.

Per aquest motiu Santaner assenyalà que si l'actual Conselleria els concedís els concerts «suposaria un punt d'enfrontament amb el sindicat». Al seu parer, «que una administració de progrés doni doblers a uns centres d'elit en detriment d'altres necessitats de l'escola pública és rebutjable». La Conselleria d'Educació confirmà que abans del dia 13 de setembre, aproximadament, ja hi haurà una decisió sobre el tema.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.