algo de nubes
  • Màx: 20.45°
  • Mín: 13.93°
20°

Augmenten el cost d'alguns serveis segons els ingressos familiars

L'escola Toninaina i la residència Miquel Mir es veuran afectades

L'Ajuntament d'Inca pujarà les tarifes de l'escola infantil Toninaina, de l'escola de música Jaume Albertí i de la residència Miquel Mir, depenent dels ingressos de cada família.D'aquesta manera, l'equip de govern (PP) vol frenar el gran dèficit municipal que suposen les subvencions dels tres centres municipals, que ascendeix a més d'un milió d'euros.Aquesta és la mesura a la qual ha arribat l'equip de govern de l'Ajuntament d'Inca, després que durant el darrer ple es deixàs sobre de la taula la pujada de les tarifes d'aquests tres serveis per les dures crítiques de l'oposició, que la van titllar d'excessiva ja que suposava un augment del 47 per cent en el cas concret de l'escola infantil Toninaina.

Després de setmanes estudiant la millor solució per reduir el dèficit municipal, s'ha arribat a la decisió de pujar les tarifes segons el nivell de renda. «D'aquesta manera, les persones amb una renda molt alta pagaran el cost total de les despeses dels serveis que té. Així, una persona que estigui a la residència Miquel Mir pagarà els 1.500 euros que suposa estar ingressat, mentre que les famílies amb menys ingressos tindran assegurada la subvenció municipal», segons fonts municipals.

Aquestes mateixes fonts també van assenyalar que «el sistema d'ajuts per a les famílies amb un nivell de renda baixa encara no s'ha decidit, ja que falten detalls per concretar».De la mateixa manera, els alumnes no residents a Inca i que van a les classes de l'escola de música, hauran d'abonar el total del cost de les classes. «Fins ara, l'Ajuntament pagava un terç de l'educació de l'escola de música. Cada alumne pagava uns 27 euros al mes, mentre que el cost total és d'uns 70 euros, així que s'ha decidit que els alumnes que no siguin residents a la ciutat abonin el total de l'import».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.