cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

El PP vol que s'auditin els comptes de quan governà el Consell amb UM

Bonet, «al·lucinat», els recorda que eren ells els qui gestionaven

El PP demanarà ara al Consell de Mallorca que encarregui auditories per conèixer en quin estat de comptes deixà la institució l'anterior govern insular, presidit per UM i del qual formaven part ells mateixos gestionant en solitari l'Institut de Serveis Socials i Esportius (S'Institut). El conseller de Presidència, el socialista Cosme Bonet, es mostrà «astorat» i «al·lucinat» per la petició.La demanda, que es farà efectiva en el ple de dilluns en forma de prec, fou anunciada ahir pel portaveu del grup popular al Consell, Jaume Font, i implicaria auditar també l'únic departament que gestionà el PP els darrers quatre anys, s'Institut.

Tot i que fins ara l'actual Executiu insular ha detectat un «forat» d'uns 20 milions d'euros a s'Institut, els populars recalcaren ahir que «estam molt tranquils de la gestió que hem fet» i advertiren que tenen coneixement d'altres desajusts econòmics en departaments que havien estat gestionats per UM, entre ells l'Institut de l'Esport Hípic. Segons Font, en aquest òrgan hi hauria factures per pagar per valor d'entre 200.000 i 300.000 euros.La petició dels populars a l'Executiu insular arriba després que el Govern balear hagi encarregat la realització d'auditories externes per aclarir en quin estat deixaren els populars les arques de la Conselleria d'Educació, d'IB3, de l'IBATUR, de l'IBAVI, de l'IBISEC, de la Fundació Illesport, de l'empresa pública SFM i de la part autonòmica del Consorci del Velòdrom de Palma.

Aquest, però, no serà l'únic prec que faran els populars en el ple, també volen que la presidenta Francina Armengol doni explicacions i mostri les factures d'un viatge que la consellera Dolça Mulet (UM) hauria fet a Itàlia en la passada legislatura, quan governava amb ells. Si no ho fa la presidenta volen que hi comparegui la consellera i si això tampoc passa demanaran que es creï una comissió d'investigació per aclarir la qüestió.«Estic astorat, sorprès, al·lucinat». Així reaccionà el conseller de Presidència, Cosme Bonet, a la petició dels conservadors. El socialista advertí que durant el passat mandat, el PP governà amb UM al Consell i ara «demostra manca de seriositat». «Sorprèn que la tasca d'oposició del PP se centri en els quatre anys que va pactar amb UM», sentencià el conseller, qui afegí que, de totes maneres, l'Executiu insular estudiarà les peticions dels conservadors una vegada que es formalitzin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.