algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

L'Ajuntament enllesteix la fase final del clavegueram del Moll

Les obres del carrer Pescadors començaran dia 1 de novembre


L'Ajuntament de Pollença ha tret a licitació les obres de substitució de la xarxa de sanejament del carrer Pescadors del Moll. Es tracta de la quarta fase de la substitució del clavegueram del Port de Pollença, que posa fi a sis anys d'intervencions per modernitzar l'obsoleta xarxa de canonades d'aquest indret i acabar amb els problemes de fuites d'aigües brutes en el nucli turístic. Les obres del carrer Pescadors començaran el pròxim 1 de novembre, data en la qual finalitza la prohibició de fer treballs molestos a la zona turística. Es preveu substituir totes les canonades de fecals, pluvials i aigua potable. La tasca es realitzarà en dues fases.

El batle de Pollença, Joan Cerdà, explicà que «quan finalitzi aquesta obra només faltarà arreglar un tram de la primera línia» i va avançar que els tècnics treballen ara en un projecte per renovar el sanejament de la primera línia, projecte que l'Ajuntament té previst presentar al Pla d'Obres i Serveis 2008.

La renovació integral de la xarxa de sanejament del Port ha estat durant anys l'assignatura pendent de l'Ajuntament que l'any 2001, a causa de la pressió veïnal, va iniciar un pla de renovació completa que estava previst desenvolupar en quatre fases, la darrera de les quals és la que s'adjudica ara, encara que a la pràctica les obres no conclouran fins a l'any pròxim. El pla de substitució de les canonades de fecals, pluvials i aigua potable es va complementar amb diferents projectes de renovació de col·lectors i estacions de bombatge, a més de l'ampliació de la planta depuradora.

Malgrat l'esforç econòmic, s'hi han invertit prop de 2'5 milions d'euros en sis anys, els problemes de males olors i embussos a la xarxa de fecals continuen. Els problemes són molt puntuals, però l'incivisme d'alguns ciutadans ha provocat situacions esperpèntiques, com quan el 17 d'agost uns sostens tirats a un lavabo col·lapsaven la xarxa de sanejament de la Cala Sant Vicenç.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.