cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

El Govern premiarà funcionaris eficients que proposin millores

Presidència presenta un pla de qualitat per potenciar els serveis als ciutadans

100982
El Govern vol incentivar el treball dels funcionaris pel que fa a la millora dels serveis als ciutadans.

El Govern balear establirà uns premis per a aquells funcionaris de l'Administració autonòmica que es distingeixin en el seu lloc de treball per la seva eficiència, així com pels suggeriments o solucions que facin arribar als seus superiors per millorar la gestió dels serveis públics. Aquesta és una de les mesures recollides en els fonaments i principis bàsics del segon Pla Estratrègic de Qualitat de Serveis aprovats ahir pel Consell de Govern. El conseller de Presidència, Albert Moragues, afirmà que l'objectiu és modernitzar la gestió de l'Administració autonòmica i els serveis que s'ofereixen als ciutadans.

Sobre els premis que s'atorgaran als funcionaris, el conseller explicà que s'estudiaran incentius en forma de «millores professionals, formatives i laborals», encara que queden per establir els mecanismes per atorgar els guardons. També es preten reconèixer la feina ben feta per unitats i òrgans de gestió i es treballa sobre un Premi de Bones Pràctiques Públiques i un altre de Suggeriments dels Empleats Públics. Moragues destacà que el nou Govern ha creat una direcció general específica "de Qualitat de Serveis" que ocupa Fernando Monar, adscrita a la seva Conselleria de Presidència, i que serà ell mateix, Moragues, qui presidirà una Comissió Interdepartamental de Qualitat que integraran representants de totes les conselleries del Govern i que serà l'encarregada de desenvolupar i vetllar pel compliment del pla.

Tant aquest òrgan com dos més prevists "un Grup de Treball del Sistema Integral d'Informació i Atenció a la Ciutadania i un Grup Tècnic de Qualitat" estaran constituïts i en funcionament en el termini màxim d'un mes per poder disposar de la redacció definitiva del pla abans de final d'any i començar el 2008 amb la norma en vigor i en ple procés d'aplicació. El conseller explicà que s'avaluaran els resultats d'un pimer pla aprovat durant el Pacte de Progrés i d'altres mesures implantades pel PP per estudiar mesures a continuar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.