algo de nubes
  • Màx: 16.89°
  • Mín: 12.25°
16°

ERC insta Socias a sancionar els agents que maltractaren la traductora de català

L'Obra Cultural demanarà avui al delegat del Govern que arribi fins al final en la investigació

ERC va fer saber ahir que demanarà al delegat del Govern central, Ramon Socias, que suspengui del seu càrrec els dos agents de la Guàrdia Civil implicats en el cas de les presumptes agressions verbals patides per Saïda Saddouki.«Si es confirma el tractament vexatori que Saïda rebé per part d'aquests dos membres de la Guàrdia Civil â"afirmà la portaveu de la formació catalanista, Margalida Seguíâ" el delegat de Govern hauria de suspendre'ls del seu càrrec. El nou Règim disciplinari d'aquest Cos de seguretat preveu sancionar-ne els agents que discriminin qualsevol persona per qüestions lingüístiques. Les agressions contra els catalanoparlants pel simple fet d'exercir el dret de parlar la seva llengua, no poden quedar impunes». Esquerra, però, va més enllà i també assegurà ahir a aquest diari que demanarà explicacions al Congrés dels Diputats sobre l'agressió per motius lingüístics de Saïda.

Així mateix, Seguí afirmà que Esquerra demanaria al Congrés «de quina manera incorporarà el Ministeri el coneixement de les llengües minoritàries de l'Estat, com és el cas del català, entre els membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat».Per altra banda, avui a les dotze del migdia és previst que Ramon Socias rebi Saïda Saddouki i representants de l'Obra Cultural Balear, per conèixer els fets de primera mà.Tomeu Martí, vicepresident de l'entitat, explicà ahir que exigirà a Socias que s'obri un expedient per aquest cas i que les investigacions arribin fins al final per poder aclarir el que succeí.

«Si es posa "Saïda mora catalanistaâ" al Google â"que és així com els agents Bartolomé i Sarro anomenaren presemptament la traductoraâ" s'observarà que hi surten més d'una vintena d'entrades que fan referència a aquest cas concret. Hi ha comentaris i blogs de gent anònima que s'ha fet ressò d'aquest flagrant tractament pejoratiu que rebé Saïda», explicà ahir Martí. «Això demostra que les agressions patides per catalanoparlant pel fet de no poder exercir el seus drets onsevulla, és un tema de màxima preocupació entre la societat», explicà el portaveu de l'OCB. En tot cas, el cert és que des de Delegació de Govern encara no s'han pronunciat respecte del que succeí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.