cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
18°

SFM farà obres urgents a totes les estacions de metro per evitar noves inundacions

Les tasques més importants seran a Son Fuster Vell i Son Sardina, punts més afectats

74244
Jaume Jaume va atendre ahir els mitjans de comunicació a l'estació intermodal. | C.M.

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) farà obres urgents a les nou estacions de metro que uneixen el centre plaça Espanya amb la Universitat. Les actuacions més importants, segons detallà ahir el gerent de SFM, Jaume Jaume, se centraran a Son Fuster Vell i Son Sardina, que foren les dues que més patiren els efectes de la pluja de poc de més de vint litres per metre quadrat del passat dia 21.En aquest sentit, Jaume Jaume concretà ahir que «les obres es faran a nivell de terreny per evitar que quan caigui l'aigua de les voreres entri per les boques del metro; l'obra ha de modificar els accessos i els embrollats i això du feina». «El dia de les inundacions entrà aigua a totes les claraboies que hi ha al llarg del trajecte del metro per aquests punts no n'entrà tanta com per les boques de les estacions, però s'ha d'evitar que una nova barrumbada provoqui problemes.

Son Fuster Vell, que ha estat tancada al públic durant una setmana per manca de seguretat, obrí ahir amb restriccions pels usuaris de mobilitat reduïda ja que el pas que comunica les dues andanes estava tancat i, de moment, no hi ha data d'obertura. En aquests moments, els tècnics treballen per determinar perquè alguna de les bombes d'extracció d'aigua d'aquesta estació no funcionaren el passat dia 21.

Respecte als treballs que s'han de desenvolupar Jaume Jaume indicà que és una feina «complexa»: «l'aigua acumulada al carrer entrà per l'entrada i solucionar-ho és complex perquè s'haurà d'actuar a les entrades del metro i s'ha de complir el reglament d'eliminació de barreres arquitectòniques». Els principals treballs se centraran en l'accés de Son Sardina que per mor de les inundacions del passat dimarts «l'aigua impedí als usuaris entrar i sortir de l'estació que està a nivell de terra». Segons Jaume, els problemes a Son Sardina foren a causa de l'aigua de pluja davallà del carrer cap a l'estació. Les estacions de metro del polígon pateixen el mateix problema que moltes empreses que s'ubiquen a Son Castelló i sovint s'inunden: «Al polígon de Son Castelló hi hagué una entrada molt important d'aigua a causa de la que entrà de fora». «Les entrades del metro no poden recollir tota l'aigua que entra del carrer i evacuar per allà les pluvials», afirmà. Precisament, ahir el director gerent de SFM es reuní amb tècnics per determinar quin ha de ser el calendari d'actuació i evitar el tancament de les estacions a causa de les obres. Jaume Jaume confia que les obres es puguin posar en marxa «el més aviat possible» i «evitar el màxim de molèsties als usuaris del metro».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.