algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Denuncien la destrucció del camí de Cala Morlanda a Cala Petita

S'hi ha construït un nou accés particular vora el caló d'en Rafelino

La plataforma Roques sense Ciment ha denunciat la construcció d'un nou accés particular a la mar sobre les roques vora el caló d'en Rafelino, que destrueix part del camí tradicional de terra que uneix Cala Morlanda amb Cala Petita. Així, posen de relleu que «s'ha arrabassat una zona de garriga per fer un camí artificial des de la porta del seu xalet fins a les roques i una plataforma presumptament il·legal a uns 20 metres de la mar en sòl rústic». En la denúncia presentada a l'Ajuntament de Manacor s'exposa que el camí ha destruït part d'una camada tradicional emprada habitualment per pescadors, excursionistes i usuaris de les platges de la zona. A més, denuncien que també s'ha fet una paret de pedra i ciment, tancada amb fil de ferro i s'ha deforestat una àrea important de garriga.

Roques sense ciment basa la seva reclamació emparant-se amb la Llei de Costes, el Pla Territorial de Mallorca i la Llei de Sòl Rústic. Per això, exigeixen a la Sala que realitzi una inspecció ocular a la zona i la revisió de tots els expedients relatius a la finca esmentada, tot aportant la impressió de la pantalla del servei Sigpac, on es detalla la distància i coordenades geogràfiques i fotos realitzades fa uns dies. Amb tot, sol·liciten l'obertura d'un expedient per conèixer les possibles infraccions urbanístiques i danys ambientals que s'han fet i la depuració de responsabilitats, en cas que es demostrin les infraccions, com també les sancions oportunes.

Roques sense ciment recorda que la seva denúncia és motivada arran de nombroses queixes veïnals que s'han dirigit a ells per denunciar «aquesta nova agressió al litoral de Manacor, i ara és el camí de terra que va des de Cala Morlanda a Cala Petita el que ha estat novament tallat i fet malbé per presumptes obres il·legals». El 2006 ja es va denunciar l'obertura d'un camí il·legal des d'un dels grans xalets fins a les roques, dins la zona de protecció. La plataforma també ha manifestat que ha posat aquests fets en coneixement no només de l'Ajuntament de Manacor, sinó també de totes les autoritats competents. Així, Roques sense Ciment torna a vetlar per la preservació de la costa del municipi de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.