algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 10.65°
10°

Els 'barons' del PP no donen suport a Ramis per forçar un avanç del congrés

El comitè de direcció tractarà dilluns la situació interna i prepararà la convenció

60476
El portaveu Miquel Ramis ha aconseguit obrir públicament el debat però a hores d'ara no té gens de suport.

El portaveu del PP balear, Miquel Ramis, ha aconseguit obrir el debat sobre la situació interna del partit després de la partida del president Jaume Matas. No obstant això, no diposa, a hores d'ara, de gens de suport per forçar que s'avanci la data del congrés regional per escollir el succesor, fixada des de la direcció estatal per a la tardor de 2008. Els anomenats «barons» i homes forts del PP durant el mandat de Matas mantindran el seu suport a Rosa Estaràs perquè dirigeixi el partit des de la figura de coordinadora fins a l'esmentada cita del congrés. Les ordres de Gènova, escenificades amb les dues visites d'Àngel Acebes a Palma aquest estiu, són les d'aguantar la situació fins després de les generals i ningú no vol rompre la disciplina.

La situació convulsa del partit es tractarà dilluns que ve en la reunió del comitè de direcció popular, òrgan en el qual són presents tots: Rosa Estaràs, Jaume Font, Joan Flaquer, Pere Rotger, Catalina Cirer, Miquel Ramis, Mabel Cabrer, Fernando Rubio, Josep Joan Cardona, Juan Manuel Lafuente i els representants de l'anomenat «G-10», els líders en els deu municipis amb més habitants de les Illes. A més de la situació interna, s'haurà de començar a preparar el contingut de la convenció convocada a l'octubre per Estaràs, tot per intentar aclarir el futur amb les bases del partit.

L'alcudienc Miquel Ramis ha apostat obertament per avançar el procés d'elecció del nou president del PP balear i acabar amb la «bicefàlia» de la direcció del partit, encarnada per Rosa Estaràs i el secretari general, José María Rodríguez. Es tracta d'una situació amb la qual s'ha mostrat molt crític, perquè considera que provoca desconcert i una manca d'estratègia definida en les files populars.

Tot i que és una sensació generalitzada i compartida entre molts dels dirigents, cap membre de la cúpula del PP no s'ha significat públicament en la mateixa línia i, atès que gairebé tots ells són aspirants en la cursa per substituir Matas en la cúpula del partit, ningú no vol fer aquesta passa per por de no veure'n afectades les seves possibilitats. Per això, gairebé tots critiquen la posició presa pel seu portaveu; per una banda, perquè és una manera clara d'obrir el debat de la successió i postular-se com a aspirant i, per altra, perquè pot afectar el partit amb vista als resultats de les generals, que encaren a Balears com una possibilitat de pegar un primer gran cop al nou Pacte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.