nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

El PP demana que es refloti el «Don Pedro» i explicacions al Congrés

Normalitat a Eivissa després del nou vessament pel temporal

El Partit Popular exigirà en el Congrés dels Diputats que el mercant Don Pedro sigui reflotat del fons marí, a fi que no s'hi vagi degradant ni produeixi esdeveniments com el del cap de setmana passat, en relació amb la sortida de fuel del vaixell ocasionada pel temporal que ha fuetejat les costes d'Eivissa.

Enrique Fajarnés, diputat del PP al Parlament de Madrid, tornà a criticar que, quan ja ha passat més d'un mes des de l'enfonsament del vaixell, la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, i de Medi Ambient, Cristina Narbona, «encara no hagin sol·licitat la seva compareixença en el Congrés per explicar l'accident».

En aquest sentit, Fajarnés va lamentar que cada setmana el Don Pedro sigui notícia i que, en aquest cas, el temporal hi hagi provocat una altra fuita de fuel, «amb els perjudicis que això ocasiona». Segons el diputat, «no és possible estar pendents que hi hagi o no temporal i que, a més, la ministra de Foment no doni explicacions de cap classe», motiu pel qual des del grup popular creuen que l'opció millor és «treure el vaixell a la superfície».

Així mateix, el PP recordà que el líquid que pot sortir-ne pot causar perjudicis importants en l'entorn i a les platges de la cosa eivissenca, i més tenint en compte que aquesta és una zona protegida com a parc natural», afegí Fajarnés. És per això que el diputat troba «imprescindible» que compareguin les titulars dels departaments de Foment i de Medi Ambient, «per donar-ne les explicacions oportunes».

Mentrestant, Eivissa torna a la normalitat després de l'aparició aquest cap de setmana de més taques de petroli a causa de la tempesta. Fonts de la Conselleria d'Interior precisaren que la platja d'en Bossa, a la zona sud de la qual sud arribà dissabte una taca de fuel de gairebé 100 metres d'extensió, es troba oberta als banyistes, ja que la qualitat de les seves aigües no se n'ha vist afectada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.