algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Enginyers industrials critiquen la manca de profunditat del PGOU

Avui presentaran a la Sala al·legacions al nou planejament urbà

Un grup d'enginyers industrials de Manacor lliurarà avui a l'Ajuntament un plec d'al·legacions a l'aprovació inicial del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del municipi, planejament que han qualificat de «poc acurat» i «mancat d'una anàlisi profunda». Les peticions de modificació implicarien fins i tot un replantejament del pla des del punt de vista tècnic. Els enginyers, lluny de voler polemitzar, critiquen però que el seu punt de vista no s'hagi tingut en compte, com tampoc a ells mateixos ni al Col·legi d'Enginyers Industrials de les Illes Balears, com sí que es va fer amb altres col·lectius.

Els enginyers avancen que «el PGOU fa sensació d'una manca d'anàlisi profunda dels temes que el pla mateix intenta ordenar. Sembla que és més important fer el pla que fer-lo bé». A més, el plec d'al·legacions també constata que «s'intenta establir limitacions respecte d'assumptes que ja vénen fixats per altres normatives de rang superior, o senzillament s'ha obviat la seva existència i l'exigència d'aplicar-les obligatòriament».

Amb tot, consideren que «una altra vegada es generalitza sense considerar l'existència de circumstàncies diferenciadores importants i, en altres casos, es parametritza gratuïtament sense tenir en compte la realitat existent i sense agafar en consideració les necessitats reals». Així, fan l'acusació de «transcriure estrictament algun paràgraf d'un altre document urbanístic en vigor ja obsolet en relació amb la normativa recent». Amb tot, esperen que les seves al·legacions siguin analitzades i que la Corporació municipal sol·liciti a l'equip redactor la revisió del text "formalment i conceptualment", amb la finalitat de disposar d'un PGOU «amb la qualitat i el rigor que un instrument urbanístic tan important exigeix».

Aquest grup d'enginyers és format per Jaume Flaquer, Mateu Flaquer, Pere Flaquer, Josep Antoni Grimalt, Dídac López, Miquel Oliver i Joan Nadal.Avui migdia, lliuraran al registre de les oficines municipals de l'Ajuntament de Manacor tot un seguit d'al·legacions que expressen el seu parer sobre el nou text de reglament urbanístic que promou l'equip de govern (PP-AIPC), i esperen que siguin preses en consideració i estudiades detingudament per l'equip redactor del PGOU amb vista a modificacions necessàries del text.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.