cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

El Govern presentarà un projecte de llei per renovar el Consell Consultiu

Aquesta institució pateix moltes deficiències i cal augmentar-ne el pressupost

59354
El Consell Consultiu rebé la notícia que es farà un nou projecte de llei en la reunió de dimecres passat.

El Govern balear està preparant un projecte de llei per renovar el Consell Consultiu, una institució que es regeix per reglaments obsolets que li impedeixen desenvolupar satisfactòriament totes les funcions que té. Els consellers del Consultiu reberen la notícia dimecres passat, durant la primera reunió que varen dur a terme passades les vacances d'estiu i amb Miquel Coll Carreras com a president després d'haver estat de baixa per la seva salut.

Legalment, aquest projecte de llei, l'ha de fer arribar el Parlament, i els membres del Consell valoraran la feina i hi donaran la seva opinió. Ja fa temps que el Consell havia plantejat la necessitat de canviar el reglament pel qual es regeixen i tenia previst elaborar un «llibre blanc» amb les principals reformes que creuen que s'han de fer per millorar el funcionament de la institució, però ara ja no serà necessari.

Molta més feina

La darrera reforma de la llei que regeix el funcionament del Consell Consultiu fou elaborada el 1993 i reformada el 1999. Quan es féu, el Consell resolia entre 50 i 60 dictàmens cada any, però ara s'emeten informes sobre devers 260 casos cada exercici. En principi, el Consultiu fou creat per assessorar el Govern, però amb les reformes que s'han fet ara assessora moltes institucions de la Comunitat, fins al punt que també li arriben consultes d'alguns ajuntaments. Aquesta acumulació fa que certs casos importants triguin més de tres mesos a ser resoltes.

A l'hora d'aprovar el nou projecte de llei, el Parlament haurà de tenir en compte diverses deficiències detectades, però la majoria d'aquests es resumeixen en un augment del pressupost que actualment es destina a mantenir aquest òrgan.

En aquests moments, el Consell Consultiu és format per set juristes, i ni el president ni el secretariat reben un sou que els permeti dedicar-s'hi a jornada completa. Amb l'actual ritme de feina, asseguren fonts internes, caldria augmentar el nombre de consellers i facilitar que almenys algun dels membres pogués dedicar-s'hi plenament.

En el seu dia a dia, el Consell troba moltes traves fruit d'una deficient planificació, com el fet de no tenir cap cos de lletrats ni una comissió permanent que filtrin els casos que hi arriben, de manera que sovint passen hores debatent sobre temes que finalment no són admesos perquè no són competència del Consultiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.