muy nuboso
  • Màx: 12.89°
  • Mín: 7.47°
12°

Balears participa d'un estudi per preveure les necessitats de sang

Centres de transfusió de les Illes i Catalunya n'elaboren el pla pilot

Tècnics dels Bancs de Sang de Balears i de Catalunya participen conjuntament en l'elaboració d'un estudi que permetrà preveure quines són les necessitats reals de sang en totes dues Comunitats.

Així ho confirmà el director tècnic del Banc de Sang de les Illes, el doctor Alejandro Forteza, que explicà que «els resultats d'aquest assaig permetran conèixer amb antelació les vertaderes necessitats de sang que tenen els nostres centres sanitaris», la qual cosa també es podrà tenir en compte a l'hora de planificar les col·lectes de donació.

Aquest estudi, en el qual col·laboren tots els centres de transfusió dels hospitals de la Comunitat i de Catalunya, compta amb el suport de les Illes i de la Generalitat.

El procediment és molt senzill. Durant quatre períodes de temps, un setmana del mes de març, una del mes de maig, una altra d'agost i una més de novembre, es recullen totes les dades referents a les transfusions de sang que es fan als hospitals i clíniques privades.

A més de la quantitat que es posa al pacient, també es recullen altres dades sobre a qui va aquesta sang, com ara l'edat, el sexe, l'origen del pacient, tant si és de la Comunitat com si és de fora, com també per què la necessita, tant si és per una intervenció programada com si és per una intervenció urgent a causa d'un accident.

Totes les dades recollides, fins i tot el nombre de components sanguinis que rep el pacient, es registren en una pàgina web en què després de ser analitzades permetran als responsables de l'estudi determinar qui i per què rep una transfusió de sang.

«Les dades serviran a les autoritats sanitàries per determinar les necessitats sanguínies, que a tot l'Estat estan incrementant-se a causa de l'augment de població experimentat en els darrers anys», assenyalà el doctor Forteza.

El director tècnic del Banc de Sang digué que és un estudi que és considerat com «un pla pilot» per la Societat Espanyola d' Hematologia, la de Transfusió Sanguínia i altres societats científiques del sector, que després podran aplicar aquest model d'estudi i recerca a altres centres de transfusió de l'Estat.

El doctor Forteza volgué reconèixer la col·laboració que tenen per part de tots els centres sanitaris a l'hora de participar en l'estudi, i destacà la importància que els tècnics del banc de sang autonòmic participin en un pla com aquest.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.