algo de nubes
  • Màx: 17.93°
  • Mín: 13.93°
17°

Interior llevarà els colors que posà Rodríguez als cotxes de Policia Local

Confirma que els vehicles tornaran als tradicionals blau i blanc

Els més de 100 vehicles que el desembre de 2004 la Conselleria d'Interior va lliurar a 53 municipis de Balears, coneguts popularmant com els cotxes de Rodríguez, seran retirats de manera gradual pels nous responsables de la Conselleria. Aquesta dada va ser confirmada ahir per Sebastià Amengual, director general d'Interior, «que espera que sigui la consellera la que en prengui la decisió de manera oficial».

Amengual va assenyalar que ja es tenen informes sobre això en el quals es constata que només a Balears els vehicles de les policies locals estan pintats amb els colors groc, vermell i morat. «A la resta de comunitats autònomes "va afegir" tots els vehicles són blancs i amb distintius blaus, i el mateix ocorre en els països de la UE, per la qual cosa és una dada a tenir en compte el que el turista, quan és a Balears, identifiqui els vehicles policíacs». Els vehicles de tres colors van ser adquirits pel sistema de contractació mitjançant arrendament, per un període de durada del contracte de 48 mesos, comptats des de la data de lliurament dels vehicles, és a dir, el 21 de desembre de 2004. El preu del contracte és de tres milions cent seixanta-vuit mil euros. Quan finalitzi el termini, el desembre de 2008, els nous vehicles que han de ser lliurats als diversos municipis seran tots de color blanc i amb distintius blaus. Mentrestant, si per diferents motius han d'adquirir-se nous cotxes o motocicletes, els colors que s'adoptaran en aquell moment seran els «clàssics», és a dir, blanc i blau. Sebastià Amengual es va referir també a les línies bàsiques d'actuació del seu departament, i va dir que, en principi, «es treballa per potenciar les policies locals de les illes, i tenir un projecte clar del que ha de ser la futura Policia Autonòmica».

En el primer punt Amengual destaca que «ha de quedar clar que la nostra intenció és potenciar el treball dels policies i, en aquest aspecte, de moment, tenim en projecte unificar una base de dades per a totes les policies de Balears, ampliar-ne les competències i estudiar quines coses poden millorar-se i ampliar-se en el que és el seu treball».

Quant a la Policia Autonòmica, el director general informa que ja hi ha dos avantprojectes efectuats sobre la constitució i competències, «però he encarregat un informe complet per veure i estudiar què pot millorar-se i, sobretot, estudiar i aclarir les competències del Cos. Pel que fa a la Policia Autonòmica, també ha de quedar clar que no volem que sigui un Cos que deixi de costat el treball de la Policia Local.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.