algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

La Sala prendrà mesures contra el botellot durant l'Alborada

Es farà una avaluació de riscs abans de la celebració de la patrona

Una setmana després de concloure les festes de la Patrona, la comissió de Festes s'ha reunit amb el batle de Pollença, Joan Cerdà (UM-UNPI), per tractar de reconduir les celebracions amb vista a l'any que ve i evitar així, en la mesura possible el botellot massiu a la zona. Es prendran a més les mesures oportunes perquè no es repeteixin accidents com l'ocorregut en la batalla final del simulacre d'enguany quan es va esfondrar part d'un mur del camp de futbol de Ca n'Escarrintxo que ferí dues persones.

«El principal plantejament que s'ha fet és que hi hagi una major serietat. Intentarem conscienciar la gent del que està bé i del que està malament i sens dubte el que està malament és venir a Pollença la matinada de l'1 al 2 d'agost a orinar per les cantonades», explicà el batle, Joan Cerdà.

Cerdà explicà que entre les mesures que s'estudien adoptar està la d'habilitar una zona específica perquè es faci botellot i prohibir les barres a l'exterior dels bars el dia 1 d'agost. «Que la gent que vulgui beure sigui a l'interior del local», digué el batle que puntualitzà que «només estam començant a plantejar els canvis». Cerdà va explicar que «la policia multarà qui no compleixi les normes».

Se cercarà a més una major conscienciació dels participants en el simulacre de la batalla entre moros i cristians que se celebra el 2 d'agost. «És necessari fer entendre als càrrecs que són els actors principals però que la festa no és seva. Per tant, quan siguin elegits, hauran de responsabilitzar-se i saber que han de fer determinades coses en certs llocs i que hi ha altres coses que no s'han de fer», digué el batle de Pollença.

En espera que li arribi l'informe definitiu sobre l'estat del camp de futbol de Ca n'Escarrintxo, en el qual se celebra la batalla final, el batle avançà també que «la comissió de festes coincideix en la necessitat de reforçar les parets del camp de futbol».

També es planteja la possibilitat de demanar reforços policials a altres pobles el dia del simulacre per a controlar els llocs que puguin ser més conflictius. Així planteja també la conveniència de fer una avaluació de riscs abans de les celebracions amb vista a l'any que ve per evitar que pugui haver incidents d'importància.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.