muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Fortuny: «El repte ara és definir el paper de Gesma a la sanitat balear»

El nou gerent aposta per potenciar tot el vessant sociosanitari

El nou gerent de l'empresa de Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma), Gabriel Fortuny, afirmà que durant els pròxims quatre anys treballarà per definir «de manera definitiva» el paper de Gesma. Així ho va manifestar ahir en declaracions als mitjans de comunicació al costat del director general de l'Ib-Salut, Josep Manel Pomar, i després de ser nomenat nou director gerent de Gesma per la majoria absoluta dels membres del Consell d'Administració. Fortuny es va mostrar satisfet per l'anomenament i va destacar que «es tracta d'un repte molt important des del punt de vista professional» i la primera feina que té davant és iniciar un procés per conèixer de primera mà la realitat de l'empresa per poder fer tota la planificació estratègica.

Per aquest motiu, Fortuny va anunciar que té la intenció «d'escoltar tots els implicats», des dels pacients als treballadors i directius. Però una de les coses que el nou gerent va deixar clares és que tractarà d'impulsar molt més el vessant sociosanitari de Gesma, amb l'objectiu de formar un servei «orientat a la realitat dels ciutadans». Per la seva part, Pomar volgué, en primer lloc, agrair la feina feta per l'anterior gerent, Rafel Romero, que ha estat treballant fins al darrer dia i col·laborant amb el nou gerent. El director de l'Ib-Salut recordà que Gesma és una empresa «complexa i important» que ha de respondre a una «línia mestra de coordinació, a transversalitat i a integració de serveis».

En aquest sentit, va manifestar que Fortuny ha de crear el seu equip i realitzar una anàlisi de la situació de Gesma, a més de remarcar que actualment no hi ha problemes «emergents» que estiguin pressionant la presa de decisions. Així mateix, Pomar va explicar que ara estan pendents de fer una completa revisió del Pla sociosanitari de Mallorca i del Pla de salut mental, i del nomenament d'alguns altres càrrecs, com ara el nou coordinador de Salut Mental. Sobre aquest últim camp, i com ja anuncià el conseller de Salut, Vicenç Thomàs, hi ha una tendència que els tractaments i serveis de Salut Mental vagin encaminats cap a un «model comunitari, que és el del futur i més dignes per als afectats».

Aquests nou model passaria per la integració dels malalts amb suport del seus familiars, d'equips professionals o en centres de dia, on els malalts poden rebre tractament sense deixar la seva vida quotidiana; però tenint molt clar que en determinats casos l'internament és necessari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.