algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

Gran preocupació al sector serveis pels efectes en els creuers de la vaga al port

Pimem, comerç i les agències, així com el Foment, alerten de la repercussió econòmica i d'imatge

El sector dels serveis, des del comerç a la restauració i les agències de viatge, com també el Foment del Turisme, han expressat la seva «gran preocupació» per la negativa d'alguns creuers, com el Queen Elizabeth II, a atracar al port de Palma per la vaga indefinida dels treballadors de l'empresa de remolcadors, Remolcanosa. En aquest sentit, els reponsables d'algunes de les associacions del sector dels serveis a Mallorca alerten dels efectes, tant econòmics com d'imatge, que pot tenir aquesta situació si s'allarga en el temps, sobretot tenint en compte la competència creixent d'altres ports de la Mediterrània.

Així, el president del Foment del Turisme, Àlvaro Middelman, assenyala, «sempre des del respecte al dret de vaga», que una aturada d'aquestes característiques va en contra de tots els esforços que des del sector privat i les administracions es realitzen per la diversificació i la cura de la imatge de les Illes com a destinació turística. Middelmann també destaca els efectes negatius sobre els beneficis de les empreses de l'oferta complementària, la restauració i el comerç. Unes repercussions en les quals insisteix el president de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem), Juan Cabrera, per destacar que es perd un turista de poder adquisitiu alt.

En aquest sentit, Cabrera demana al nou responsable de l'Autoritat Portuària, Francesc Triay, que actuï, ja que és l'entitat que presideix la que ha atorgat la concessió a Remolcanosa. Per la seva banda, el president de la patronal del comerç Pimeco, Pere Ferrer, assegurà que si bé els passatgers de creuers no tenen encara gran repercussió econòmica sobre els seus establiments, notícies com aquestes són sempre negatives a l'hora de potenciar un turisme de major qualitat i, per tant, de major despesa.

En la mateixa línia s'expressa Mateu Pou, president de l'Associació d'Agències de Viatge (Aviba), que es mostra «molt preocupat» perquè es posen emperons a un sector d'alt poder adquisitiu, i pels efectes que això té en la imatge turística de les Illes. L'Autoritat Portuària de les Balears informà ahir que el creuer Royal Iris, que divendres no pogué entrar al port de Palma perquè no tenia el servei de remolcadors, ha tornat a descartar aquesta setmana fer escala a la ciutat.

La vaga la segueixen 5 dels 9 treballadors de l'empresa gallega Remolcanosa, que té el monopoli dels remocaldors al port de Palma. Denuncien incompliments de la companyia en relació amb el conveni col·lectiu, com també la manca de seguretat dels tres vaixells, alguns de més de 30 anys, amb els quals operen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.