algo de nubes
  • Màx: 11.99°
  • Mín: 7.77°
11°

«Farem polítiques actives per protegir el consumidor de clàusules abusives»

La regidora Joana Maria Borràs diu que implantarà un pla per recuperar el comerç tradicional

Assegura que és una regidoria innovadora i molt ambiciosa. Per primer pic en una ciutat s'unifica una àrea municipal que engloba Relacions Institucionals, Turisme, Comerç i consum. Aquest darrer desvinculat de Sanitat. Ho ha implantat la nova regidora Joana Maria Borràs, per una senzilla raó: «Pensam que l'àmbit de la salut és tan important, que resta protagonisme als temes de protecció del consumidor. En conjunt, la sanitat inclou problemes prou complexos».

"De què protegireu el consumidor?
"La meva intenció és protegir el consumidor d'un certs tipus de contractes que tenen la lletra molt petita i que, aparentment, ens vinculen. És un objectiu ambiciós, però crec que no s'ha de fer política de protecció des d'una posició defensiva, sinó polítiques actives de defensa del consumidor.

"Com ho podeu fer?
"Posarem en marxa un sistema per controlar aquells operadors que utilitzen clàusules abusives. Així, la sentència que poguéssim obtenir beneficiaria el conjunt dels ciutadans, i obligaria a retirar les clàusules de tots els contractes iguals que usàs aquella empresa en concret. Hem de detectar l'existència d'aquestes clàusules. També canviarem la perspectiva: des de la regidoria de Consum no ens hem de limitar a donar informacions al consumidor. Em consta que serem la primera ciutat que aplicarà aquest sistema de tenir present el consumidor.

"Sembla que la protecció del consumidor s'ha de confrontar amb el comerç...
"Ens equivocam. L'única manera que el comerç pugui ser competitiu enfront de les grans superfícicies és oferir un servei de qualitat al client.

"Hi ha barris de Palma on el petit comerç està desapareixent. Què fareu per revitalitzar-lo?
"Posarem en marxa plans integrals de comerç, amb l'acció de moltes regidories. Entenem que la continuïtat dels comerços a les barriades és importantíssima, però també és molt difícil per a un comerç familiar competir amb les grans superfícies. Per aquest motiu és necessari revitalitzar la vida als barris. Aquest ha de ser un dels eixos principals. Per exemple, els creuers quan arriben durant l'estiu troben Palma buida. Hem de dur la gent cap al centre. Si els pares i els infants sabessin que al carrer dels Oms hi trobaran mims, música, dansa, jocs... probablement s'aconseguiria que el passeig fos molt més agradable.

"Amb tot això, quin tipus de turisme volem a la Platja de Palma?
"Els polítics no hem de prendre aquesta decisió. Això ho ha de decidir el sector hoteler, l'oferta complementària i les associacions de veïns residents a la zona de la Platja de Palma. S'ha de treballar pel turisme de qualitat. Ara tindrem la possibilitat de comptar amb una major coordinació entre les diferents administracions amb vista a la reconversió de la Platja de Palma.

"A quin turisme de qualitat us referiu?
"El turisme de congressos, el nàutic i cultural. A més, Palma ha de ser un referent com a destinació, un punt de referència dels professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.