cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
21°

El Corte Inglés lloga el mercat de Sant Ferran per obrir un Supercor

Serà el primer centre només d'alimentació de l'empresa a Balears

El Corte Inglés ha llogat el mercat de Sant Ferran de Palma per obrir-hi un centre comercial d'alimentació sota l'ensenya Supercor, que engloba la xarxa de supermercats de proximitat del grup comercial, segons han confirmat fonts de l'empresa. El Corte Inglés ha llogat el mercat de Sant Ferran a una segona empresa que feia mesos que comprava els antics llocs d'aquest espai als petits comerciants, que els han anat abandonat de manera gradual. L'import de l'operació i la inversió prevista per El Corte Inglés no han transcendit, encara que el lloguer serà per un període de temps bastant llarg.

El mercat de Sant Ferran, que era un mercat auxiliar exclusivament privat, té una superfície total de 2.100 metres. La idea d'El Corte Inglés és que la superfície de venda sigui aproximadament la mitat, mentre que la resta de l'espai es dedicarà a infraestructures, com magatzems, cambres frigorífiques o zones de càrrega i descàrrega, entre altres. No obstant això, des de l'empresa manifesten que l'operació es va signar ahir i que encara no han elaborat el projecte de supermercat. Els mateixos responsables indiquen que l'obertura d'una tenda de productes alimentaris al mercat de Sant Ferran està exempta de la moratòria per a la concessió de llicències d'obertura de «grans establiments comercials» aprovada per l'anterior Govern balear el 2005, que la justificà per la necessitat d'elaborar el reglament de desenvolupament de la Llei de comerç. L'empresa recorda que la moratòria comercial estableix com a excepció de l'obertura de «grans establiments» la reconversió de mercats municipals.

En aquest sentit, indiquen que n'hi ha un precedent al mercat de Son Oliva, que actualment ocupa la cadena de distribució Eroski Center SyP. Els casos dels mercats municipals de l'Olivar i Llevant, en els quals s'ubiquen sengles supermercats de Mercadona i d'Eroski Center SyP, respectivament, no són comparables. L'establiment que posarà El Corte Inglés al mercat de Sant Ferran suposarà la primera obertura d'una centre comercial exclusivament d'alimentació del grup a les Balears, ja que l'empresa només compta en aquests moments amb els dos supermercats ubicats als seus centres comercials de Palma. Amb aquesta obertura, El Corte Inglés restarà per tant quota de mercat als seus competidors en el segment de la distribució alimentària a les Illes, liderat amb diferència pel grup Eroski, sobretot després de l'adquisició de la cadena Caprabo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.