nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

En llibertat el camioner que causà la mort d'un conductor al passeig marítim

Bartolomé F.C. circulava a una velocitat elevada perquè arribava tard a recollir un remolc al port

77664
El conductor del camió passà a disposició judicial ahir horabaixa. | A.S.

El camioner que provocà dimecres l'accident mortal al passeig de Sagrera, Bartolomé F.C., circulava a devers 70 quilòmetres per hora moments abans de perdre el control del vehicle. Així ho demostra el tacògraf del camió, segons el qual el vehicle anava a una velocitat de prop de 90 quilòmetres per hora quan es trobava a la zona de la Catedral. En entrar a Palma reduí la velocitat i es col·locà al carril esquerre, tal com demostren les càmeres de seguretat de la zona. Just després de passar un turisme, el camió sortí llançat cap a l'esquerra, probablement perquè tocà la vorera de la mitjana, i envestí el Renault Megane que circulava en sentit contrari.

L'excessiva velocitat a la qual circulava s'explica pel fet que arribava tard al Port de Palma, on havia de recollir el remolc d'un vaixell que hi havia atracat a les 06.00 hores. Diversos testimonis, entre ells un ciutadà francès, també corroboraren que el camió anava a una gran velocitat moments abans de l'accident. D'aquesta manera, es desmunta la versió oferta pel conductor en els moments posteriors a l'accident, segons la qual circulava pel carril central en paral·lel amb un cotxe. Poc després del sinistre, el conductor assegurà que el turisme mostrà intenció de situar-se al seu carril i que ell es va veure obligat a girar cap a l'esquerra, així perdé el control del camió i travessà la mitjana.

També afirmà que poc abans de l'accident passà per damunt una gran bassa d'aigua que hauria creat un efecte lliscant, encara que els experts descartaren aquesta possibilitat.

Com a conseqüència de l'accident, el conductor del turisme, de 31 anys, morí a l'acte i quedà atrapat entre l'estructura del vehicle. Només després d'un laboriós rescat els bombers aconseguiren extreure'l de l'interior de l'estructura. Millor sort va tenir el copilot, en estar assegut a la part oposada del cotxe que rebé l'impacte directe del camió. Aquest jove sortí llançat per la porta i amb prou feines es produí ferides lleus. Aquell mateix horabaixa, va ser donat d'alta de l'hospital de Son Dureta. El camioner, que treballa per a una empresa de transport de carburants amb seu a Conca, va quedar detingut per la Policia Local de Palma com a autor d'un delicte d'imprudència. Després de passar tota la nit en dependències policíaques, ahir dematí es negà a declarar a la caserna de Sant Ferran i el capvespre va ser traslladat als jutjats de Via Alemanya. Bartolomé F.C. es negà al principi a accedir a dependències judicials en veure la els fotògrafs, i exclamà: «No he fet res!» La decalaració fou breu i al poc temps el jutge de guàrdia decidí deixar-lo en llibertat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.