cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

L'habitatge centrarà la primera Conferència de Presidents balear

L'encontre serà el mes de setembre i hi haurà un altre per gener

La primera Conferència de Presidents balear "integrada pel cap de l'Executiu autonòmic i pels dels quatres consells insulars" es reunirà per primera vegada el proper mes de setembre i a l'agenda hi haurà com a temes principals a tractar les polítiques per afavorir l'accés a l'habitatge, la posada en marxa d'un pla de xoc en l'educació de 0 a 3 anys i l'aplicació de la Llei de dependència.

Així ho explicà ahir dematí el president del Govern, Francesc Antich, abans de mantenir al Consolat de la Mar una «reunió preparatòria» amb els seus homòlegs als consells insulars de Mallorca (Francina Armengol), Menorca (Joana Barceló), Eivissa (Xicu Tarrés) i Formentera (Jaume Ferrer).

En la reunió del mes de setembre ja es disposarà d'un reglament per a l'organització i el funcionament d'aquesta cimera, que segons explicà Antich tindrà lloc dues vegades cada any, en principi els mesos de gener i de setembre, encara que es podrà dur a terme de manera extraordinària en altres ocasions.

El cap de l'Executiu autonòmic recordà que la creació d'aquesta Conferència de Presidents balear quedà establida a l'article 74 del nou Estatut d'Autonomia, i que l'objectiu és que sigui «un instrument per a un funcionament lleial entre les institucions, tal com ens hem compromès».

«S'obre una nova etapa política i volem que aquesta lleialtat impliqui que la maquinària institucional funciona, en un una unitat d'acció, per dur endavant les polítiques que s'han de traduir en beneficis per als ciutadans», comentà Antich sobre això, per reconèixer que el fet que tots els presidents de les institucions siguin socialistes, afavorirà el seu funcionament.

El president autonòmic també subratllà que de manera prioritària es posaran a treballar per «superar la mala herència que hem rebut en gestió econòmica», i estudiar com es pot millorar el finançament dels consells insular i dotar-los de les competències noves que els atorga el nou Estatut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.