muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

Tot per recuperar la bandera blava

Es realitza un control exhaustiu de l'explotació de les gandules

Després que enguany l'Ajuntament de Muro perdés la bandera blava a la seva zona costanera, l'equip de govern format per UM i per la coalició PSOE-Entesa realitza un exhaustiu control de la platja del municipi amb l'única intenció de recuperar la insígnia de la qualitat que lliura l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) a totes aquelles platges que compleixen amb tots els serveis i es troben en perfecte estat.

Durant el darrer ple municipal, diferents edils de Muro exposaren totes les actuacions que es duen a terme durant aquests mesos des de l'Ajuntament per poder recuperar la bandera blava.

Un dels motius pels quals des de l'associació ADEAC es decidí retirar la insígnia de qualitat a la platja de Muro va ser per una sobreocupació de gandules, «tot i que ara es realitza un control exhaustiu de l'explotació de gandules i es retiren totes les que hi ha de més», segons explicà el batle de la localitat, Jaume Perelló (UM), que continuà dient que «la Policia Local visita cada dia la zona costanera per controlar l'explotació de gandules i para-sols i en realitza un informe diari per a l'Ajuntament. Si la Policia troba una sobreexplotació de gandules es retiren de seguida totes les sobrants».

D'altra banda, el tinent de batle de l'Ajuntament, Pere Amengual (PSOE-Entesa), llegí l'informe que realitzà l'estiu passat el tècnic d'ADEAC i assenyalà que «el tècnic va confondre la platja de Capellans i la va introduir en la valoració de l'estat de la zona per concedir la bandera blava, tot i que mai no ha format part de la platja a què es concedeix la insígnia de qualitat». En aquest aspecte, el regidor de Medi Ambient, Jaume Payeras, puntualitzà que «dels més de cinc quilòmetres que té la platja de Muro, la bandera blava només es concedeix a tres quilòmetres i mig que no inclouen ni la zona de Capellans ni la zona de la Comuna».

D'altra banda, el tinent de batle de Muro, Pere Amengual, assegurà que respecte de l'any passat «s'ha incrementat la seguretat amb dos socorristes més i dues motos aquàtiques de policia» i destacà que, « amb l'Ajuntament de Palma, som els dos únics municipis de Mallorca que disposam del servei de la Policia amb les motos aquàtiques».

Per acabar, Perelló va voler deixar clar que «encara que enguany no disposam de la bandera blava, hem de dir que el tècnic de l'ADEAC va fer ressaltar la bona qualitat de l'aigua a les nostres platges».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.