algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

La presó de Palma frega l'ocupació màxima ençà de la seva inauguració

La població actual és de 1.530 presos, davant els 1.568 que hi havia el maig de 2006

78862
Vista del centre penitenciari de Palma, que fou inaugurat el mes de juliol de l'any 1999.
P. M. Palma.
El centre penitenciari de Palma es troba encara molt enfora d'assolir el seu màxim nivell d'ocupació, però el passat cap de setmana va fregar la xifra més alta d'interns que s'ha donat des que es va inaugurar, el mes de juliol de l'any 1999. El «sostre» de la població penal a la nova presó palmesana es donà el maig del passat 2006 amb un total de 1.568 persones internes.

A l'actualitat o, si més no el passat cap de setmana, la xifra de presos se situà en 1.530. En principi les perspectives són que aquesta xifra es mantingui, o fins i tot que pugui arribar a disminuir, partint de les estadístiques que diuen que el mes d'agost se sol reduir el nombre d'ingressos. Entre altres causes s'assenyala el fet que no se celebrin judicis i, per tant no es dicten sentències, a l'Audiència Provincial.

Reclusos estrangers

De les esmentades xifres de la població el 30% són persones de nacionalitat estrangera, amb la qual cosa es continua mantenint la tendència a l'increment en l'ingrés de presos no nascuts a l'Estat espanyol.

El centre penitenciari de Palma disposa d'un total de 1.008 cel·les, preparades cada una d'elles per acollir dues persones, per la qual cosa l'ocupació màxima se situaria en una xifra de 2.016 persones internes. A més, en el centre hi ha cel·les d'aïllament i llits a la infermeria, en el mòdul d'ingressos i altres departaments.

Pel que fa a la plantilla de funcionaris de la presó palmesana, a l'actualitat és de 480.
Per la població penal i les característiques del centre es considera que la xifra òptima de funcionaris és de 500, per la qual cosa des de la direcció del centre s'està treballant per aconseguir que n'hi arribin la vintena que falten.

En aquests moments, els màxims nivells d'ocupació a presons de l'Estat espanyol es donen, sobretot, al Principat de Catalunya, Andalusia i al País Valencià, segons dades recollides de la pàgina web d'Institucions Penitenciàries.

A Catalunya, on els centres penitenciaris estan controlats per la Generalitat, es donen casos d'amuntegament, i a centres de València i Múrcia de saturació. També es donen xifres elevades en centres penitenciaris de la comunitat de Madrid i, a Andalusia, la presó de Granada té una població reclusa considerada alta pel tipus de centre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.