algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

La Sala impulsa un ambiciós pla de reconversió integral de s'Illot

El projecte es presentarà al Ministeri de Turisme per tenir ajudes

El nucli costaner de s'Illot ha estat durant molt temps el gran oblidat. Amb l'objectiu de pal·liar les deficiències d'aquesta zona l'Ajuntament de Sant Llorenç s'ha posat en marxa i ha projectat un ambiciós pla de reconversió de tot el nucli turístic que suposarà un canvi de fisonomia. Això es traslladarà en una atractiva aposta per un turisme de qualitat.

La millora d'aquesta zona és una de les principals prioritats de l'equip de govern actual. Ahir, el batle Mateu Puigròs, el regidor de Turisme, Antoni Sansó, el delegat de s'Illot, Mateu Frau i la primera tinent de batle, Maria Galmés varen mantenir una reunió amb Xavier Liy, representant de l'empresa Saab que es dedica a fer reconversió de zones turístiques en declivi i que té una gran experiència a la comarca.

Aquest empresa redactarà ara el projecte de s'Illot. La idea és presentar-ho al Ministeri de Turisme per sol·licitar una ajuda dins el Fons Financer de l'Estat per a Modernització d'Infraestucturas Turístiques (FOMIT).

El batle va explicar que l'actuació tindrà com a eix principal el Jaciment Talaiòtic, un element patrimonial de primer ordre i un important reclam turístic.

«Es tractaria de millorar la zona que en els darrers anys ha seguit un procés de degradació», exposava la primera vara.
Així el pla de reconversió contempla fer una intervenció en zona pública, millorar l'entorn del Talaiot i fer mes zones per als vianants. Així mateix l'actuació contemplaria canviar el mobiliari urbà, fer una nova senyalització amb una il·luminació de major qualitat».

Puigrós va explicar que en aquesta actuació s'hauria d'implicar la inversió privada que suposaria un 30% del total del pressupost. «Propietaris d'hotels, restaurants , comerços i habitatges residencials s'haurien d'implicar en aquesta rehabilitació ja sigui amb canvi de façana, modernització dels edificis o altres millores perquè la reconversió integral sigui una realitat».

L'Ajuntament a part té un projecte de recuperació del poblat talaiòtic que apuja a 70.000 euros i que contempla fer un itinerari i un punt d'observació.

«Tot això milloraria el turisme de qualitat i fins i tot atrauria visitants d'altres indrets. A més els residents també tindrien millor qualitat », va concloure.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.