nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Augmenten els veïns estrangers a Son Fortesa

Si l'any 1993 la població d'altres països suposava un 2'02% del total, el 2006 era del 17'78%

Son Fortesa és un barri molt pròxim als Hostalets, però a pesar de la seva proximitat són dues barriades diferents. Son Fortesa és un barri més modern i reuneix molts més habitants que no els Hostalets, que compta amb un total de 2.400 habitants, segons dades facilitades per l'Ajuntament de Palma de l'any 2006.

Al llarg d'aquests darrers tretze anys, la població de Son Fortesa s'ha incrementat un 20'88 per cent i hi destaca, de manera especial, l'increment de gent procedent d'altres països, amb una presència important del col·lectiu de l'Equador. Així, mentre que l'any 1993 residia a Son Fortesa un total de 4.592 habitants, l'any passat la població era de 5.551 habitants. Respecte del conjunt dels immigrants, l'any 1993 aquest col·lectiu representava el 2.02% del total de la població, mentre que l'any passat el percentatge era d'un 17.78%.

Una de les característiques d'aquesta barriada és que ha quedat dividida per l'autopista de Palma-Inca i limita amb el torrent de Can Barbarà i amb el carrer de Jacint Verdaguer.

La presidenta de l'Associació de Veïns de Son Fortesa, Margalida Sansó "integrada dins la Federació de Veïns" comenta que «la població ha crescut força aquests darrers anys amb l'edificació de solars de dos pisos, mentre que abans eren de planta baixa». Algunes zones com el carrer de Carlota o el de Pilar i Muntaner mantenen les construccions de planta baixa, mentre que al carrer Verge de Montserrat s'han construït noves edificacions.

Quant a l'envelliment de la població, Sansó destaca que no és «exagerat», ja que «si bé la gent major ha quedat a la barriada, també han vingut persones joves a viure a son Fortesa i bastants d'immigrants, que s'han anat instal·lant al carrer del Pintor Sorolla».

La presidenta de l'Assocació de Veïns afirma que «la població jove que ha anat venint és culta, i s'ha de dir que abans hi havia un major percentatge de població sense estudis».

Les diferències entre els Hostalets i Son Fortesa es troben en el nivell d'estudis. Els Hostalets té més població amb uns nivells superiors de formació, fins a un 28'29% (batxillerat, formació professional i titulats superiors), mentre que a Son Fortesa aquest percentatge no arriba al 20% i se situa en un 18'56 per cent.

S'ha de subratllar que durant la darrera dècada ha millorat força el nivell de formació dels habitants de Son Fortesa, ja que si l'any 1992 tenia un 43'46% d'analfabets o de gent sense estudis, aquesta xifra s'ha reduït a un 19'45 per cent l'any 2006, la qual cosa el situa en la mitjana de Palma. Per sexes es poden comprovar diferències, ja que l'any 2006 hi havia un total de 81 dones que deien que no sabien llegir ni escriure, enfront dels 31 homes que afirmaven que no en sabien.

Quant a la problemàtica social que pateix el barri de Son Fortesa, Margalida Sansó es refereix a la manca d'espais culturals i per als joves: «Ens han promès que faran un centre cultural i un espai verd per als infants, que serà un lloc d'esbarjo, i tenc confii que aquest projecte arribarà», concreta la responsable de l'entitat veïnal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.