algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.58°
11°

El Consell confia en el finançament del Govern per tapar el 'forat' de s'Institut

El nou equip del Consell de Mallorca â"integrat pel PSIB, el Bloc i UMâ" confia en el finançament del Govern balear a través de convenis per superar, almenys fins a finals d'any, el «forat» en forma de dèficit que s'han trobat a l'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca, s'Institut, un organisme autònom fins ara controlat únicament pel PP. Segons les primeres avaluacions, el desajust econòmic de s'Institut estaria al voltant dels 20 milions d'euros.

Així ho avançà ahir el conseller insular de Presidència i portaveu de la institució, el socialista Cosme Bonet, qui comparegué per informar sobre el primer Consell Executiu. Una reunió que serví per constituir aquest òrgan, per fer una primera anàl·lisi de la situació dels departaments i per avançar en la configuració de l'estructura orgànica que, després de la presa de possessió d'ahir, ja té coberts la meitat dels càrrecs polítics prevists. Precisament divendres es farà un nou Consell Executiu en la mateixa línia i dilluns el ple especial d'organització, el primer del nou Consell. La presidenta Francina Armengol no farà vacances a l'agost.

Un dels elements que centrà el primer Consell Executiu fou l'«important dèficit» detectat a s'Institut, segons avançà el portaveu, qui reconegué que el nou govern està «molt preocupat» per aquest «forat» de devers 20 milions d'euros. «Queda mig any per endavant» i «són molts els compromisos contrets en matèria social», afirmà Bonet, qui informà que el conseller d'Hisenda, Antoni Alemany, està analitzant amb Intervenció la situació per cercar solucions.

«S'haurà de racionalitzar el funcionament, que pensam que no és el millor», afegí el titular de Presidència. I apuntà que l'opció més viable per obtenir recursos que permetin complir els compromisos fins a finals d'any és la de signar convenis amb altres administracions. En aquest sentit, recordà que fins ara s'Institut obtenia part important del seu pressuposts d'aportacions del Govern via convenis, una línia que es vol mantenir. El portaveu gairebé descartà recórrer a l'endeutament perquè «el límit de crèdit del Consell està superat» i apuntà la fórmula de les modificacions pressupostàries, però primer s'ha de decidir quines actuacions cal desestimar per prioritzar-ne d'altres. «Crec que ens en sortirem», sentencià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.