cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Bones expectatives del sector per les rebaixes d'estiu que comencen avui

Els descomptes poden superar el 30 per cent, després d'una temporada «fluixa»

Les dues patronals del comerç, Afedeco i Pimeco, preveuen uns bons resultats per a la temporada de rebaixes d'estiu que s'inicia avui i que està pevist que es perllongui durant els dos propers mesos. Els descomptes podrien arribar i fins i tot superar el 30 per cent en els primers dies de rebaixes, i així salvarien una temporada de primavera-estiu «fluixa», segons indiquen el secretari general de Pimeco, Àngel Pujol, i Bartomeu Servera, president d'Afedeco. Tot i així, Afedeco es mostra lleugerament més optimista, ja que considera que s'ha percebut una «certa recuperació» després d'un hivern «molt dolent», sobretot a causa de la climatologia.

Pel seu costat, Pujol manté que l'atonia en els consumidors continua llastrant les vendes del petit i mitjà comerç de moda i calçat, que han estat «lleugerament» pitjors que l'any passat. Ho atribueix a diferents factors, entre els quals destaca l'increment dels tipus d'interès de les hipoteques i la tendència a la despesa en noves tecnologies. Tant Pujol com Servera creuen que seran unes rebaixes molt ràpides, que en pocs dies hauran liquidat la major part de l'estoc que els comerciants posin a la venda.

D'altra banda, la moda de tardor comença a aparèixer als aparadors dels comerços de Palma, tot i que la calor comença a sentir-se ara amb intensitat. Pujol considera que es deu als canvis de les empreses a l'hora d'abastir-se i a la necessitat d'anar mostrant les noves tendències. En canvi, Servera creu que ho estan fent aquells comerços que han tingut unes vendes millors. Ambdós coincideixen a afirmar que els turistes no tenen gran influència en les vendes pel seu baix poder adquisitiu.

El president d'Afedeco anuncià que demanaran una entrevista «ràpidament» a la nova consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, i que li oferiran la seva col·laboració «absoluta». Així mateix, Pujol recordà que la nova responsable del comerç afronta una legislatura «estratègica» per al sector a Balears, en què s'haurà de parlar d'urbanisme en relació a l'aplicació de la directiva europea Bolkenstein, la Llei de comerç i el reglament que l'ha de desenvolupar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.