algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Calvo convoca la Junta de Govern per 'rellevar' tots els càrrecs del PP

La batlessa podria fixar avui la composició del Consell de Gerència

El canvi «tranquil i prudent» pronosticat per la batlessa de Palma, la socialista Aina Calvo, comença a donar els seus fruits. Prop de tres setmanes després de la seva presa de possessió i només una de la designació de la Junta de Govern, Calvo ha convocat els quatre tinents de batle que la componen per tal d'acordar el 'relleu' de tots els càrrecs de segon nivell â"és a dir, coordinadors d'area i directors generalsâ" a totes les àrees de govern i regidories delegades.

Comença així la renovació de les 15 àrees municipals del nou govern tripartit â"PSOE, Bloc i UMâ" de l'Ajuntament de Palma. En aquest sentit, no es descarta que Calvo també pugui donar a conèixer la composició del Consell de Gerència d'Urbanisme, òrgan de decisió política on tots els grups polítics, inclòs el PP, tendran veu i vot, mentre que les entitats veïnals només hi tindran veu, almanco en un principi fins que es revisi el reglament. El Consell de Gerència està integrat per un total de nou membres i la seva presidència recau sobre la mateixa batlessa, mentre que Joaquín Rodríguez, actual regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, n'és el vicepresident.

Tot i que es desconeix l'abast del «relleu» de càrrecs que ocupava el PP, sembla que es deixaran de banda les empreses municipals i altres organismes autònoms dependents de Cort. Alhora, convé assenyalar que queden per designar els executius de govern o regidors no electes que ocuparan les àrees d'Esports i Joventut, a més de la d'Habitatge. En aquest sentit, pareix que Mateu Cañellas, número tres a la llista d'UM, no entrarà a formar part del Govern municipal perquè la formació nacionalista podria haver-li reservat un lloc privilegiat a l'Executiu de Francesc Antich.

D'altra banda, també és probable que la setmana que ve es realitzi un ple extraordinari per donar compte de tots els nomenaments, a més dels representats de l'Ajuntament a una seixantena d'entitats públiques i privades en què la corporació local té presència destacada.

Falca Verda  

Aquest matí, a partir de les onze hores, la comissió de seguiment entre el Ministeri de Medi Ambient i l'Ajuntament de Palma per a l'execució del projecte de recuperació i adequació dels marges de la falca verda durà a terme la primera reunió després de les eleccions de maig. La batlessa de Palma, Aina Calvo, el director general per al Territori i la Biodiversitat del Ministeri de Medi Ambient, Antonio Serrano, i el Delegat del Govern, Ramon Socias, valoraran la situació del projecte i la seva possible ampliació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.