algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Thomàs serà el titular de Salut i Amer es perfila per a Agricultura

UM està en disposició de col·locar una dona a Esports i Joventut

Quan només queden 48 hores perquè el nou president del Govern, Francesc Antich, faci pública la nòmina de consellers, ja es donen per segur els noms d'alguns dels quals ocuparan els càrrecs. Un d'ells és Vicenç Thomàs que, segons fonts socialistes, serà el futur conseller de Salut.

El nom del responsable de Salut a l'Executiva socialista se suma al del també diputat del PSIB Jaume Carbonero, que Antich té previst situar al capdavant de la nova cartera d'Habitatge.

Tot i que encara no es poden donar per segurs, sonen amb força els noms de Carles Manera com a conseller d'Economia i el del menorquí Albert Moragués com a titular de Presidència i coordinador del Govern.

Mercè Amer podria ser consellera d'Agricu-ltura i l'eivissenca Pilar Costa estaria a Inter-ior. Antich ja hauria demanat a Xicu Tarrés que no la faci consellera insular de Governació, com tenia previst, però Costa haurà de prendre una decisió complicada: la de traslladar-se a Palma sent mare d'una criatura de pocs mesos.

Si es confirmassin aquestes dues dones, Antich encara en necessitaria dues més per complir el criteri de paritat, tenint en compte que el Bloc n'hi proposarà dues i que UM també estaria en disposició de situar una consellera al Govern.

Així les coses, la socialista Bàrbara Galmés tendria més punts que Bartomeu Llinàs per ser la responsable d'Educació. Bel Oliver també podria ser una opció, però el fet que sigui diputada estatal pot complicar l'opció. Quedaria per cobrir la conselleria de Treball.

UM és el soci del nou Govern que té més endarrerida la seva proposta de consellers. Tot i això, sembla que la formació de Maria Antònia Munar estaria disposada a situar una dona al capdavant de la conselleria d'Esports i Joventut.

El Bloc, en canvi, ja té clar que tindrà dues conselleres: Xisca Vives (PSM) al capdavant de Comerç, Indústria i Energia; i Fina Santiago (EU-EV) com a titular de Benestar Social. L'altre conseller del PSM serà Biel Vicens, que durà la cartera de Mobilitat i Ordenació del Territori. Biel Barceló no serà conseller i es quedarà com a portaveu del Bloc al Parlament.

Antich té previst firmar el decret de nomenament dels seus consellers demà, just després de prendre possessió del càrrec de president a Sa Llonja.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.