algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L'economia balear creix fins al 2'7% el primer semestre d'enguany

Aquest increment es manté dins les previsions més moderades

En el primer semestre d'enguany, l'economia balear ha crescut un 2'7 per cent, segons les primeres dades aportades pel Centre de Recerca Econòmica (CRE), dependent de Sa Nostra i la UIB i que avui el seu director s'encarregarà de detallar en l'informe de conjuntura.

Aquesta xifra es manté en el mateix sobre la previsió de creixement elaborada pel CRE que pel tancament d'enguany situa en el 2'7 per cent, però que en vista de les primeres dades considera que es podria superar.

Aquesta estimació, moderada respecte la d'altres organismes i institucions, es basava en el fort endeutament de les famílies balears que està limitant la capacitat de despesa i 'frena' el creixement econòmic, que sustenten el turisme i la construcció.

Per illes  

En l'anàlisi dels principals indicadors econòmics per illes, el CRE constata que Mallorca manté un creixement «sòlid». Una situació que ja es donava a finals de l'any 2006 gràcies a la demanda externa, al turisme.

Per altra banda, les Pitiüses «estabilitzen» el seu ritme d'activitat en taxes «elevades». Ja en la presentació del darrer informe de conjuntura s'apuntava a aquesta acceleració del creixement pitiús impulsat per la forta incidència en la seva economia del desenvolupament de l'obra pública i de la construcció residencial.

És una moderació en aquests dos factors el que fa el Centre de Recerca Econòmica avanci que l'economia de Menorca s'acceleri «lleugerament».
En aquest sentit, sembla que les diferències entre els ritmes de creixement econòmic de les Illes es mantenen, com també el creixement pel conjunt de l'arxipèlag, tenint en compte que queda comptabilitzar els dos mesos de temporada alta.

De fet, la Conselleria d'Economia i Hisenda revisà a mitjans del mes de maig la seva previsió de creixement del PIB balear, i s'ha passat del 2'9 per cent que hi havia al 3'2 per cent, gràcies als resultats del primer trimestre i tambén a les bones expectatives del sector turístic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.