algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El canvi «tranquil i prudent» del nou govern

Calvo podria designar Antoni Moragues, d'UM, com a nou gerent de l'Empresa Municipal d'Aigües

L'engranatge del nou equip de govern de la socialista, Aina Calvo comença a posar-se en marxa. Si més no, ahir, l'espai físic d'aquesta institució ja mostrava la cara i els ulls dels regidors responsables de les 9 àrees de govern i de les 6 regidories delegades que conformen el nou organigrama municipal, designats per Calvo, des d'aquest mateix dilluns.

Així, els membres que conformen la coalició municipal ahir ja es traslladaren als respectius despatxos i edificis que hauran d'ocupar i fer-se seus, aquests propers 4 anys.

És així com, els nous aires de progrés a Cort comencen a palpar-se a través d'un canvi que, segons la mateixa batlessa, s'ha donat de manera «tranquil·la» i «prudent» però dins dels terminis marcats "un marge d'un mes després de la constitució dels ajuntaments.

Per Calvo, aquest alentiment del funcionament de Cort a l'hora de nomenar les competències dels seus regidors, fonamental per a la organització municipal, respon, només, a una qüestió de «coherència» i «responsabilitat». I és que després de 16 anys on el PP ha estat de forma ininterrompuda al capdavant d'aquesta institució, al seu entendre, el canvi requereix un «període de transició». «Si ho tinguéssim tot enllestit ara seríem uns irresponsables», va minimitzar Calvo.

Un cop elaborat el decret que atribueix les competències de les àrees i delegacions municipals, queda pendent el nomenament dels dos regidors no electes. Malgrat no haver-se donat a conèixer els noms, tot apunta que serà Mateu Canyelles d'UM qui ocuparà l'àrea de Joventut i Esports i José Manuel Gómez del BLOC, s'encarregarà d'Habitatge, tal i com ja férem ressò.

A més a més, l'equip de Calvo també ha de fer front a la designació dels responsables de les distintes empreses municipals, encara que els noms d'alguns dels seus gerents com és el cas d'Antoni Moragues al capdavant de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (EMAYA), es postuli com a cert.

Per ara el nou consistori continua mantenint les quatre tinences de batlia, ocupades per aquest ordre per Cristina Cerdó, Eberhard Gorsske, Joana Maria Borràs i Andreu Alcover, amb probabilitats d'ampliar-les fins a un màxim de nou.

Un conjunt d'equip que, per Calvo, respon a un esquema «cohesionat» i integrat per persones amb perfils molt distints però amb un eix en comú: la «il·lusió» de tirar endavant amb aquest projecte de Ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.