algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

El PSOE, UM i NIL tanquen el pacte amb cessions de tots els partits

Volgueren transmetre un missatge de «govern fort» per als ciutadans

Han hagut de passar dues setmanes perquè aquell acord in extremis que serví per donar la batlia de ses Salines al socialista Sebastià Burguera, s'hagi arrodonit i tancat en un pacte de govern entre el PSOE (3 regidors), UM (2) i el NIL (2). A l'oposició hi queden el PP (3) i SU (1).

Les negociacions posteriors al 16 de juny, el dia que es constituí l'Ajuntament de ses Salines, no han estat fàcils. L'endemà del principi d'acord ja apareixien els primers esculls que ahir, abans de la reunió definitiva, semblaven insalvables.

S'havia acordat que Burguera seria batle els dos primers anys i mig de mandat, moment en el qual la vara passaria a mans de Bartomeu Lladonet (UM), fins al final de la legislatura. Quant al NIL, el partit es conformava a tenir els dos darrers anys la presidència de la junta de districte de la Colònia de Sant Jordi, que seria per a Bartomeu Galmés. Durant els dos primers seria per al PSOE.

Les disputes començaren quan la formació socialista se'n desmarcà i afirmà que volia dos anys el govern de la Colònia de Sant Jordi, és a dir, sis mesos més. A això s'hi afegia que el NIL trobava que el fet de no haver exigit la batlia no era prou reconegut pels socialistes, «poc generosos» amb les delegacions que amollaven. Tot això va fer créixer el malestar en el si dels nous independents i d'UM, que aleshores ja s'havien coalitzat per negociar junts amb el PSOE. En vista de l'actitud dels socialistes, que no renunciaven a sis mesos de junta de districte, el NIL contraatacà demanant la batlia un any, i això acabà de situar els partits en posicions irreconciliables.

Amb aquesta situació, ahir va tenir lloc una reunió que resultà tensa, tot i que al final acabà bé per als interessos dels tres partits, però sobretot dels ciutadans de ses Salines.

El mateix acord
Tots els partits feren concessions i s'arribà de nou a l'acord inicial. És a dir, els socialistes renunciaren a demanar els sis mesos més de junta de districte que volien restar als del NIL; i Galmés, dels independents, renunciava també a l'any de batlia.

En acabar, la satisfacció entre tots els integrants dels partits era majúscula. «Hi ha un acord de govern fort i un equip bo a l'Ajuntament de ses Salines», declarava Bartomeu Galmés.

El secretari general d'UM, Damià Nicolau, s'expressà en la mateixa línia i declarà que «al final tot ha anat bé». El batle, Sebastià Burguera, signarà avui el decret pel qual es reparteixen les delegacions entre el set regidors de l'equip de govern. L'objectiu és clar: començar a fer feina després de 15 dies perduts en disputes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.