nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

Porto Cristo gaudirà d'un observatori astronòmic devora la torre dels Falcons

Ha estat impulsat per l'Associació Astronòmica Newton de Manacor amb el suport de l'Ajuntament

La caseta de torrer de la torre dels Falcons de Porto Cristo acollirà a partir d'aquest hivern un observatori astronòmic impulsat per l'Associació Astronòmica Newton de Manacor, amb el suport de la delegació de la Sala a la zona costanera.

El projecte del material i la infraestructura necessària per a l'observació i interpretació del cel ja ha estat redactat amb el suport de l'observatori de Costitx i costarà devers 18.000 euros, que assumirà l'Ajuntament de Manacor.

El centre serà gestionat i coordinat per l'associació sense ànim de lucre que hi organitzarà múltiples actes i activitats no només destinades als aficionats, sinó al públic en general.

Un membre d'aquesta associació, Vicenç Tarrés, destacà el caràcter divulgatiu d'aquesta iniciativa «senzilla» en comparació amb l'observatori de Costitx: «No es poden comparar, no ens podem posar a la seva altura i que quedi clar que no els podem fer la competència», apunta Tarrés.

El projecte ha rebut, però, l'aprovat de l'Observatori de Mallorca a través de Salvador Sánchez, que ha ofert la total col·laboració per impulsar aquesta iniciativa i mantenir contactes posteriors.

Tarrés comenta que ara fa 70 anys «la gent que coneixia aquest món ja deia que el cel de Porto Cristo era ideal per a l'observació, ja fa molts anys i les coses han canviat però encara és un bon lloc per a l'observació».

Atractiu
El regidor Joan Gomila ressaltà la importància que tindrà aquest projecte per divulgar l'astronomia a les escoles i també per promocionar Porto Cristo des del punt de vista turístic. «Quant a l'àmbit educatiu les escoles hi podran fer visites i pel que fa a l'hoteler es podrà vendre com un atractiu més i organitzar-hi actes en dies assenyalats, com ara el dia de les llàgrimes de Sant Llorenç» digué Gomila. «És una iniciativa poc costosa que serà un atractiu turístic més per a Porto Cristo», afegí.

El projecte inclou els telescopis i altres estris per a l'observació, a banda de mesures de seguretat, com ara càmeres de vigilància i alarmes per poder guarda-hi el costós material. «Hem de poder deixar el material a la caseta amb tranquil·litat», apunta Tarrés.

Aquest projecte ha estat impulsat arran de la remodelació de la torre dels Falcons, la caseta del torrer i tot l'entorn en el marc del pla d'Excel·lència turístic de Porto Cristo que és a punt d'acabar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.