algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

El govern de Cort posa en marxa un nou mandat «constructiu i productiu»

El ple aprovà ahir el nou règim de sessions i acordà congelar els sous dels edils

Després de la seva constitució, dia 16 de juny passat, el ple de l'Ajuntament de Palma realitzà ahir dematí una primera sessió que, amb caràcter extraordinari, serví per posar en marxa un nou mandat municipal que, en paraules de la batlessa, Aina Calvo, s'espera que sigui «productiu i constructiu». El Consistori aprovà el nou règim de sessions de la Corporació local i de retribucions dels regidors en els propers quatre anys, entre d'altres punts de l'ordre del dia.

Quant a la designació dels responsables d'àrea, es tracta d'una de les decisions que la primera edil haurà de prendre aviat perquè el Consistori pugui funcionar a ple rendiment. No obstant això, Calvo insistí a dir que està treballant amb els grup signants del pacte (PSOE, UM i Bloc) per crear els diferents departaments municipals.

La sala de plens albergà ahir dues sessions plenàries consecutives, una d'ordinària en la qual es constituïren les noves juntes generals de les empreses municipals (EFM, Emop, SMAP, Emaya i EMT), alhora que s'aprovaren els comptes de 2006 d'aquestes, i una altra d'extraordinària en la qual es constituïren els grups municipals i es designaren els portaveus (José Hila pel PSOE, Eberhard Grosske pel Bloc, Miquel Nadal per UM i Catalina Cirer pel PP). A més de donar compte del decret de batlia sobre la designació de la presidència de la Junta de Portaveus "càrrec que assumirà per delegació de la batlessa el també socialista Joaquín Rodríguez" dels membres de la Junta de Govern i de la Mesa de Contractació (per delegació, Andreu Alcover del PSOE), el ple també acordà congelar els sous dels regidors. Sobre això, Calvo explicà que «no hem volgut fer demagògia» i assenyalà que «no hi sol haver una equivalència dels sous dels polítics amb la responsabilitat de govern». No obstant això, la batlessa de Palma manifestà que el que més ha pesat en l'equip de govern a l'hora de prendre la decisió ha estat «la voluntat de servei al ciutadà».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.