algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Projecte Home diu que el nombre de cocaïnòmans balears es dispara

Tan sols en 5 anys el consum d'aquesta droga ha crescut un 16'1%

El número de persones addictes a la cocaïna a les Balears ha augmentat un 16'1% entre 2001 i 2006, en passar d'un 25'5% de consumidors a un 41'6% en el darrer any, segons afirmà Tomeu Català. Català explicà, en roda de premsa, que un 41'6% dels usuaris que començaren un programa terapèutic a Projecte l'any passat presentaven una addicció a aquesta substància, davant menys d'un 10% d'afectats per l' heroïna. Així mateix, el 38% dels que ja seguien un programa d'aquest tipus pateixen aquesta addició com a principal problema.

Segons afirmà Tomeu Català, el 2006 un total de 507 persones ingressaren a l'entitat amb problemes amb la cocaïna, de les quals el 89% l'havien provada algun cop a la vida abans «d'engarxar-s'hi», i 11% mai no n'havia ingerit.

El president de Projecte Home destacà que la cocaïna és un droga consumida per persones de totes les classes socials i que ha deixat de ser una substància «d'elit» associada a «l' èxit econòmic». Per la seva part, el director general de l' associació, Juan Manuel Quetglas, afirmà que la despesa mitjana per consumir aquesta substància entre els atesos en el programa era de 680 euros casa mes i 113 euros més en alcohol. Subratllà que més del 55% dels cocaïnòmans havia provat l'alcohol abans dels 16 anys i el 95% havia abusat d'aquestes begudes abans dels 20 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.